Partnerbericht

Nacht van de Vluchteling gaat door

Het was een poosje stil rondom de Nacht van de Vluchteling, maar achter de schermen is hard doorgewerkt. En we hebben goed nieuws, want je kunt je weer inschrijven voor het weekend van 11 op 12 september 2021.

 

Stichting Vluchteling organiseert dit jaar opnieuw de Nacht van de Vluchteling. Het evenement zal in de nacht van 11 op 12 september plaatsvinden. Deze twaalfde editie belooft een bijzondere te worden; de lopers worden extra uitgedaagd doordat dit jaar slechts één afstand kan worden gelopen, namelijk 40 kilometer. Deelnemers zamelen geld in voor noodhulp aan mensen op de vlucht.

 

Alle deelnemers wordt gevraagd fysiek het maximale te geven want in tegenstelling tot voorgaande edities zijn er geen korte routes. De deelnemers van de Nacht van de Vluchteling lopen in de nacht van 11 op 12 september 40 kilometer; niet alleen om aandacht te vragen voor het lot van mensen op de vlucht maar ook om geld in te zamelen voor noodhulpverlening aan vluchtelingen. Er wordt in zes steden gelopen: Rotterdam, Haarlem, Utrecht, Arnhem, Den Haag en Tilburg.

 

Stichting Vluchteling heeft naast het aantal routes ook het aantal deelnemers beperkt ten opzichte van voorgaande edities. Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling: “De organisatie van een uniek evenement als de Nacht van de Vluchteling is nu een extra grote uitdaging, maar één ding weten we heel zeker: dit jaar gaan we met elkaar weer kilometers maken. Juist in deze tijd moeten we solidair zijn met de kwetsbare mens op de vlucht”.

 

De inschrijving start vandaag op: www.nachtvandevluchteling.nl