Partnerbericht

Nacht van de Vluchteling breidt uit naar Noord-Brabant

De 11e editie van de Nacht van de Vluchteling vindt plaats op 20 en 21 juni 2020. Of je nu 40, 20 of 10 km wilt lopen, je gaat een pittige maar onvergetelijke ervaring tegemoet. En je helpt een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen.

De Nacht van de Vluchteling breidt verder uit met een Brabantse editie. In 2020 komt Stichting Vluchteling met een nieuwe route van Tilburg naar Eindhoven. Lopers die meedoen zamelen geld in voor noodhulp aan vluchtelingen over de hele wereld. Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorloop voor de elfde keer, dit keer in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni.

De lopers leggen een parcours van 40 kilometer af. Vanuit Rotterdam wordt gelopen naar Den Haag, vanuit Utrecht naar Amersfoort, vanuit Amsterdam naar Haarlem en vanuit Nijmegen naar Arnhem. Het startschot klinkt om stipt middernacht. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld acht tot negen uur over en finishen dus de volgende ochtend. Voor wie wil meedoen maar geen 40 kilometer wil of kan lopen, zijn er die zaterdag op alle locaties ook avondlopen van 10 en 20 kilometer, dus ook in Tilburg.

“Keimooie” nieuwe editie

Vaste supporters Melissa Drost, Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Art Rooijakkers: “Ik ben geboren in Geldrop, studeerde in Tilburg en ook al woon ik nu in Amsterdam; ik voel me een Brabander. En dus vind ik het keimooi dat er dit jaar voor het eerst een Brabantse editie van de Nacht van de Vluchteling komt.”

De inschrijving voor alle routes en afstanden is open: Nacht van de Vluchteling Afgelopen juni werd met de Nacht van de Vluchteling 1,6 miljoen euro opgehaald door een recordaantal van 5700 lopers.