Partnerbericht

Nacht van de Vluchteling

In het weekend van zaterdag 15 op zondag 16 juni lopen duizenden deelnemers in het holst van de nacht de Nacht van de Vluchteling, een 40 km lange sponsorloop voor noodhulp voor vluchtelingen. Ook zijn er in de vooravond van 15 juni korte edities van 10 en 20 km.

In het weekend van zaterdag 15 op zondag 16 juni lopen duizenden deelnemers in het holst van de nacht een 40 km lange sponsorloop voor noodhulp voor vluchtelingen.

De Nacht van de Vluchteling start tegelijkertijd vanuit 5 locaties in het land. Er is een route van Rotterdam>Den Haag, van Nijmegen>Arnhem, van Utrecht>Amersfoort, van Amsterdam>Haarlem en van Kamp Westerbork>Groningen. Een pittige en onvergetelijke ervaring. Het startschot klinkt stipt middernacht. Op zaterdag 15 juni is er in de vooravond ook een loop van 10 en 20 km in Rotterdam en Amsterdam.

Bijzondere tiende editie
In 2019 is het de tiende keer dat de Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd. Daarom komt er een bijzondere, eenmalige editie van 40 km. Die route begint stipt middernacht bij Kamp Westerbork in Hooghalen (Drenthe) en gaat naar de stad Groningen. Waarom we dat doen samen met Herinneringscentrum Kamp Westerbork, leggen we je graag uit.

Wat is het doel?
Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

Schrijf je in en loop mee!
Schrijf je vandaag nog in en loop met ons mee. Een onvergetelijke ervaring. Het aantal startbewijzen is beperkt, dus zorg dat je er snel bij bent! Ga naar www.nachtvandevluchteling.nl en zet de eerste stap!