Aankomende zaterdag kan je uitgaan voor het goede doel! Op 17 mei staan Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en Zwolle geheel in het teken van de tiende Nacht van de Fooi. In Tilburg kunt u terecht op donderdag 15 mei. Tijdens deze dag en nacht doneren een recordaantal van 450 horecagelegenheden hun fooi aan vijf kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden onder het motto ´Keep the change, Change the world´. De opbrengst wordt verdubbeld door onze partner Impulsis, ondersteuner van particuliere initiatieven. Naast geld inzamelen voor de ontwikkelingsprojecten, wil Nacht van de Fooi ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht brengen bij het uitgaande publiek.

De landelijke opening zal dit jaar plaatsvinden in Leiden. In de Hartebrugkerk wordt een expositie gehouden met werken van Fred Mutebi, een kunstenaar die is aangesloten bij Kinderen van Uganda. Met de opening van deze expositie om 10.00, wordt het startsein gegeven voor Nacht van de Fooi 2014. In Utrecht opent de nieuwbakken burgemeester Jan van Zanen om 12.00 de Utrechtse editie op het Domplein. De hele dag zijn  hier optredens van verschillende artiesten, waaronder Kletsmajoor. Ook in Amsterdam wordt een evenement georganiseerd bij Studio/K op het Timorplein. Hier treedt onder andere de winnaar op van het Amsterdams Studenten Festival. In Wageningen, waar Nacht van de Fooi voor de eerste keer plaatsvindt, zijn de hele dag optredens in verschillende deelnemende horecagelegenheden en is er s ’avonds een kroegentocht langs een aantal deelnemende kroegen. Voor ieder wat wils dus.

Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief dat kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten ondersteunt

Draag zelf je steentje bij aan een betere wereld en kom op zaterdag 17 mei naar Nacht van de Fooi in een van de dertien steden en naar Tilburg op donderdag 15 mei. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer