Al deze spijkerharde feiten zijn niet alleen fataal voor de Indiase katoenboeren, ook de wereldeconomie begint er steeds ongezonder van te worden. Solidaridad zoekt nieuwe wegen om die zieke wereldeconomie weer gezond en duurzaam te maken. We werken bijvoorbeeld samen met de Indiase boerencoöperatie Chetna aan duurzaam geproduceerde katoen. Een greep uit de opvallende resultaten: het aantal boeren dat werkt zonder gif is in vier jaar gestegen van 240 tot 8000, er zijn daar geen zelfmoorden meer gepleegd. Bovendien verdubbelt de wereldmarkt voor biologische katoen elk jaar.

Solidaridad werkt – samen met andere organisaties, bedrijven en overheden – aan verdere positieve ontwikkelingen. Je zult begrijpen dat we daar geld voor nodig hebben. Als je op onze golflengte zit en het hele verhaal wilt weten, ga dan naar solidaridad.nl. Je kunt je ook meteen aanmelden als donateur. Dat zou fantastisch zijn!

Duurzame economie begint met solidaridad

www.solidaridad.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
solidaridad

Solidaridad

Solidaridad is een internationaal opererende maatschappelijke organisatie. Wij hebben 50 jaar ervaring in de verduurzaming van …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer