Mutare Photographers Association

Een groep van ongeveer 50 fotografen heeft in 2006 een vereniging opgericht, de Mutare Photographers Association, met het idee dat de bundeling van krachten ten goede komt aan de fotografie in Mutare. De associatie zorgt o.a. voor expositieruimte en korting op ontwikkelkosten. De fotografen gaan collectieve verbanden aan met bedrijven en promoten zich als associatie. Daardoor zijn ze in staat in de samenleving meer aandacht voor hun werk te krijgen.

De belangrijkste doelen van de associatie zijn het vergroten van artistieke en fototechnische kennis, het versterken van de associatie op management niveau (capacity building) en het verkrijgen van geschikte fotoapparatuur

 

Resultaat workshop

De workshop resulteert in tentoonstellingen in Haarlem en in Mutare, het inrichten van een digitale workflow, het opzetten van een archief in Mutare inclusief kantoorbenodigdheden en in 2008 in het inrichten van een complete DOKA. De workshop was een pilot-project om meer duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden en vragen van de fotografen in Mutare. Het project is onderdeel van een breed opgezet programma, gefaciliteerd door de Stichting Stedenband en haar counterpart in Mutare Local Action 21, voor het versterken van de gehele cultuursector in Mutare. Deze samenwerking duurt meerdere jaren teneinde de organisatie in Mutare blijvend te versterken.

 

Cultuurproject

Het cultuurproject dat de stedenband in Mutare ondersteunt bestaat uit een aantal poten. De kunstenaars in de verschillende sectoren, zoals beeldende kunst, fotografie en theater hebben zelfstandige organisaties (associations) opgezet. Doel van de organisaties is om meer samen te werken en de belangen van de kunstenaars te vertegenwoordigen. Elise van der Mark is in samenwerking met ICCO & Kerk in Actie uitgezonden naar Mutare om de kunstenaarsorganisaties te helpen hun organisatie te verbeteren. Een lokale medewerker, Keaven Simomondo wordt tegelijkertijd opgeleid om het werk later van haar over te nemen.

 

Door mensen in een samenleving in problemen, zoals Zimbabwe, op te leiden en te ondersteunen hopen we enige perspectief voor de toekomst te geven. Dat is ook het de redenen waarom mensen in Mutare ons uitdrukkelijk vragen om actief te blijven.

www.impulsis.nl

www.charlesborsboom.nl

www.haarlem-mutare.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer