Als webshop en groothandel is MoreThanHip gespecialiseerd in lifestyle producten met een stijlvol design die met respect voor mens en milieu worden geproduceerd. De artikelen die MoreThanHip verkoopt zijn zoveel mogelijk gemaakt van gerecyclede, natuurlijke of milieuvriendelijke materialen, en worden op eerlijke wijze vervaardigd in verschillende landen verspreid over de hele wereld.

De XXL-hangmatten worden op eerlijke wijze gemaakt in Indonesië, in een kleinschalig atelier met zes werknemers, en zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleurencombinaties. Ze zijn gemaakt van parachutezijde (nylon), driedubbel gestikt en voorzien van een sterk ophangsysteem. Een gewicht tot 180 kilo kan hij gemakkelijk dragen. Met een formaat van 290 x 210 cm biedt de hangmat voldoende ruimte aan twee of drie personen. Na gebruik is hij terug te vouwen in een handig, compact zakje dat gemakkelijk overal mee naartoe is te nemen.

CO2-compensatie via Hivos Klimaatfonds
De CO2 uitstoot van de productie en het transport van de hangmatten is gecompenseerd via het Hivos Klimaatfonds. Dit fonds is opgezet om (Nederlandse) particulieren en bedrijven de mogelijkheid te geven hun CO2 uitstoot te compenseren middels het investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Het fonds wil klimaatverandering tegengaan en tegelijkertijd ontwikkeling bevorderen. Toegang tot energie is een belangrijke voorwaarde voor meer welvaart. Denk bij energieprojecten aan waterkrachtcentrales in Guatemala, biogasinstallaties in Indonesië en duurzame houtfornuizen in Tanzania. Vermindering van CO2 uitstoot in ontwikkelingslanden is het gevolg; de CO2 uitstoot hier wordt gecompenseerd door de vermeden uitstoot daar. Op deze manier kunnen bedrijven in Nederland groen ondernemen en krijgen mensen in ontwikkelingslanden een kans om zich structureel te ontwikkelen zonder het milieu verder te belasten. De CO2-voetafdruk van de XXL-hangmatten is berekend door expert Peter Wiers (www.pwadvies.nl). Bereken uw CO2-uitstoot en compenseer via www.hivos.nl/energie of mail naar i.gardien@hivos.nl.

Over MoreThanHip
MoreThanHip is importeur van eco- en fair design mode-accessoires. Wij bieden een breed assortiment hippe tassen, sieraden en andere mode-accessoires. Bij al onze artikelen staat het design voorop. Maar achter het stijlvolle uiterlijk zit altijd positieve boodschap. Ieder product dat MoreThanHip verkoopt, wordt met respect voor mens en milieu gemaakt en heeft namelijk één of meer van de volgende kenmerken: recycling, natuurlijke materialen, cradle-to-cradle, handwerk en eerlijke handel. Ons assortiment is te koop in een groeiend aantal verkooppunten, waaronder mode- en cadeauwinkels en museum- en designshops, maar ook in de eigen webshop www.shop.morethanhip.nl

www.morethanhip.nl

www.shop.morethanhip.nl

http://shop.morethanhip.nl/categorie/hangmatten-133.html

www.hivos.nl/energie

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer