Partnerbericht

More you for a better world

“More you for a better world”. Dat is de slogan van Kimberlij Hermeler, die als een rode draad door haar leven loopt. Als coach, onderneemster en coördinator bij Starters4Communities Rotterdam begeleidt zij anderen die de wereld een stukje mooier willen maken. En: je inzetten voor de wereld, begint bij jezelf. Door in je eigen kracht te staan, jezelf lief te hebben en je eigen talenten te ontdekken. Maar, wanneer je onderneemt vanuit je passie, is dat heel kwetsbaar. Kimberlij’s missie is om anderen te helpen bij dat proces. Hoe zorg je ervoor dat je toch bij jezelf blijft en blijft geloven in dat wat je doet?

Waarom? Waarom? Waarom?

Net zoals een kind, stelt Kimberlij zichzelf altijd de ‘waarom’-vraag. Waarom gebeurt dit in de wereld? Waarom doe ik wat ik doe? Kan het ook anders? “Ik loop eigenlijk altijd rond met een groot vraagteken boven mijn hoofd”, lacht ze. “Al heel mijn leven reflecteer ik op de wereld, de natuur en mensen om mij heen. Het leven is gewoon heel interessant. Ook al begrijp ik er soms niet veel van.”

Kimberlij gaf zelf vorm aan haar studie Sociale Innovatie. In plaats van fictieve opdrachten uit te voeren, bracht zij haar doelen direct in de praktijk. Vanuit de slogan “more you for a better world”, kwam ze tot het inzicht wat ze kon bijdragen in de wereld. En dat ook zij ertoe doet. Kimberlij: “Toen ik eenmaal in de ‘grote wereld’ terecht kwam, heb ik vele mooie projecten opgezet in het buitenland. Ik nam mijn inzichten en zelfkennis mee terug naar Nederland.”

“Als je iets wil bereiken in het leven, begint het bij jezelf. Zelfliefde is de eerste stap om je eigen innerlijke dromen waar te maken.” – Kimberlij

Ondernemen vanuit je kracht, vereist creativiteit

Maar je eigen rol vinden in het huidige systeem, is niet altijd even makkelijk. Kimberlij: “Je belandt bij een bedrijf, waarin dingen ‘nou eenmaal gaan, zoals ze gaan’. Bij een baan, waaraan je moet voldoen aan de functie-omschrijving. Écht vanuit je kracht werken, vergt soms wat extra creativiteit.” Met een wens om haar onderneming De Geluksfabriek op te zetten, nam Kimberlij deel aan het programma van Starters4Communities in Den Haag. “De praktische tools in ondernemerschap waren heel fijn. Ik besefte me ook dat ik mezelf meer mocht waarderen in wie ik ben. Ik realiseerde me dat ik eigenlijk mijn eigen Geluksfabriek ben! Ik ging bij een stichting werken, waarin ik mijn kennis over kon brengen op basisschool kinderen, scholieren en studenten. Ook greep ik de kans aan om Starters4Communities in Rotterdam op te zetten. Dat raakte mijn visie om sociaal ondernemerschap te helpen groeien.”

Sociaal ondernemen is persoonlijk

Nu is Kimberlij coach, onderneemster met haar bedrijf BlueSoul en geeft ze trainingen in sociaal ondernemen bij Starters4Communities. In september start haar 6e programma in Rotterdam. “Het is enorm inspirerend om mensen te ontmoeten en te begeleiden die de wereld mooier willen maken. Of dat nu met een tastbaar product is of met een mooi verhaal –  het gaat om een gedeelde visie. Sociaal ondernemen is persoonlijk en kwetsbaar. Daar worstelen veel ondernemers mee. Als je je ideeën ‘out in the open’ plaatst, dan gaan anderen er wat van vinden. Door anderen te helpen om bij hunzelf te blijven en erin te blijven geloven, help ik ze in dat proces. Als je iets wil bereiken in het leven, begint het bij jezelf. Zelfliefde is de eerste stap om je eigen innerlijke dromen waar te maken.”
Wil jij ook werken aan een betekenisvolle carrière? Wil jij bijdragen aan een sociale en duurzame toekomst? Lees meer over ons Fast Track-programma in Rotterdam op onze website.