Mondiaal FNV organiseert op 14 december het korte filmfestival 'Making a living'. Kom ook, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar!

Datum: 14 december 2015
Tijd: 15.00 – 17.15.
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht  (naast centraal station en Hoog Catharijne).
Aansluitend is er een borrel.

Klik hier om je aan te melden en het programma te zien

Kracht van beeld
Naast de korte docu's en animatiefilmpjes (die minder dan 5 minuten duren) zullen vakbondsmensen uit Ghana, Zimbabwe en Kenia vertellen hoe het er in hun beroep en land aan toe gaat als het gaat om werk en inkomen. In het tweede plenaire deel van het programma zal met de filmmakers en het publiek gesproken worden over de kracht van film. 

Achtergrond
Meer dan 21 miljoen mensen wereldwijd werken in precarious jobs, onder slechte condities, met slechte arbeidsvoorwaarden, en vaak geen leefbaar loon. Het gaat om mensen die werken in de informele sector, zoals straatverkopers, maar ook om migranten die proberen ergens anders gewoon goed werken te vinden, zoals bij de bouw van stadions in Qatar of als hulp in de huishouding. Zij worden echter vaak als slaaf behandeld en uitgebuit.

Flexibilisering van het werk zorgt ervoor dat steeds meer mensen niet kunnen rondkomen van hun baan en meerdere banen nodig hebben om te kunnen overleven. Vakbonden overal ter wereld helpen precarious workers zich te organiseren en op te komen voor hun rechten.

 

 

 

 

Mondiaal FNV logo_groot (002)

Mondiaal FNV

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer