Het MKB wordt vaak omschreven als de banenmotor van de economie. Zo blijkt ook uit de cijfers: in ontwikkelde landen zorgen de MKB’s voor gemiddeld 60% van de banen. In opkomende landen ligt dit percentage een stuk lager, gemiddeld op 30%. Voor een groot deel kan dit lage percentage worden toegeschreven aan gebrekkige toegang tot (groei) kapitaal. Het MKB wordt in deze landen daarom ook wel ‘the missing middle’ genoemd.

The missing middle op de Filipijnen

Uit een recent verschenen rapport van de 'Phillipine Institute for Development Studies' (PIDS) blijkt het aandeel van het aantal MKB’s op de Filipijnen slechts 8,1% te bedragen, ten opzichte van 91,6% microbedrijven en 0,3% grote corporaties. Deze cijfers benadrukken weer eens hoe groot de ‘missing middle’ is op de Filipijnen. Uit hetzelfde rapport komt naar voren dat de grote microsector circa 30% van de werkgelegenheid genereert in het Zuidoost-Aziatische land. Het MKB daarentegen, levert met een veel kleiner aandeel in de bedrijvigheid inmiddels al meer banen op: circa 31,2%. Meer weten? Lees de blog van Tobias hier verder! 

 

Lendahand

Lendahand

Lendahand is een sociale onderneming die mensen in Nederland de mogelijkheid biedt om te investeren in leningen aan kleine succesvolle …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer