Met de onthulling opent de Minister het kantoor van het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD), een organisatie van zeven politieke partijen (CDA, PvdA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie, D66 en SGP) die democratie bevordert in ontwikkelingslanden. Het monument bevat een plakkaat met de spreuk 'Passage to Democracy' op de gevel boven de ingang van het Instituut.

 

De officiële opening van het kantoor wordt bijgewoond door politici van de partijen die deel uitmaken van het NIMD, ambassadeurs en andere vertegenwoordigers uit de landen waar het Instituut werkt, waaronder de Keniaanse Minister van Lokaal Bestuur, dhr Musikari Kombo. De openingsceremonie wordt ingeleid door een optreden in de Passage van 'Women of Dzonga', een zang- en dansgroep van 8 Zuid-Afrikaanse vrouwen, die op tournee is in Nederland.

 

Over het NIMD

 

Het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD) is een organisatie van politieke partijen in Nederland voor politieke partijen in jonge democratieën. Naar aanleiding van verzoeken om steun voor democratische ontwikkeling vanuit de hele wereld werd het NIMD in 2000 opgericht door zeven Nederlandse politieke partijen: PvdA, VVD, CDA, GroenLinks, Christen Unie, D66 en SGP. Het NIMD werkt momenteel samen met meer dan 150 politieke partijen uit 16 landen in Afrika, Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië en Oost-Europa.

 

Het NIMD ondersteunt gezamenlijke initiatieven van partijen om het functioneren van de democratie in deze landen te verbeteren. Daarnaast helpt het NIMD politieke partijen bij de opbouw van hun organisaties, de ontwikkeling van hun standpunten, en de verbetering van hun relaties met maatschappelijke organisaties en de media. De hulp die het NIMD biedt, bestaat niet alleen uit geld voor projecten, maar ook uit het delen van expertise en ervaring die aanwezig is binnen Nederlandse politieke partijen.

 

Door hulp te bieden aan politieke partijen in jonge democratieën tracht het NIMD een duurzame bijdrage te leveren aan democratische politieke en maatschappelijke ontwikkeling in de landen waar het NIMD werkt. Het NIMD organiseert ook regionale conferenties van politieke partijen uit programmalanden en buurlanden. Zo kunnen democratisch gezinde politici uit verschillende landen van elkaar leren, ervaringen delen en anderen aansporen om het democratiseringsproces op gang te brengen.

multi

Netherlands Institute for Multiparty Democracy

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer