Partnerbericht

Minimalistisch, rustig en strak

Is uw woonkamer weer eens toe aan een frisse make-over? Alleen ontbreekt de nodige inspiratie om van start te gaan? Logisch toch, bij de vele uiteenlopende interieurstijlen die er vandaag de dag allemaal bestaan. Ik ben zelf eens opzoek gegaan naar een leuke inspiratiebron en stootte al snel op het brede assortiment van Dutch Home Label. Dutch Home Label is met name sterk in luxe en modern interieur. Kortom, strakke lijnen en veel rust. Maar hoe past u deze stijl toe in uw eigen huis?

Dit hoort allemaal thuis in een moderne woonkamer
Allereerst hoort u te weten; ‘less is more’ hoort bij een moderne inrichting. Dit creëert niet alleen meer ruimte, maar straalt ook veel rust uit. Bovendien lijkt het door minder accessoires opgeruimder en netter, erg handig als er onverwacht bezoek voor de deur staat.

Vaak vormt de eet – en woonkamer samen met de keuken een grote open ruimte. Hierbij zijn witte wanden, in contrast met zwart, en een subtiele secundaire kleur erg populair voor een modern interieur. De secundaire kleuren kunnen per seizoen verschillen, nu liggen kleuren als rood, geel en turquoise zeer in trend. De neutrale muren worden ondersteunt met minimalistische vormen en industriële decoratie. Denk hierbij aan glas, metaal en andere koude materialen. Als trendy eyecatcher kunt u bijvoorbeeld een schemerlamp neerzetten of een enorm vloerkleed neerleggen.

Om de strakke lijnen niet te doorbreken kunt u voor inbouwkasten op maat kiezen. Dit kost weliswaar iets meer geld maar dan heeft u uiteindelijk wel alles strak en netjes in uw nieuwe woonkamer. In een modern interieur zijn (meestal) gladde vloeren van een licht beton of gietvloeren terug te vinden, soms in combinatie met een licht laminaat. Door de grote ramen straalt veel licht naar binnen waardoor alle elementen accuraat naar voren komen. Deze veelvoorkomende punten zijn in vrijwel elke hedendaagse woonkamer terug te vinden.

Luister naar uw gevoel
Mogelijkerwijs heeft deze moderne interieurstijl, u net zoals mij, een vleugje inspiratie kunnen bieden. Veel van deze hedendaagse elementen, ontdekte ik tijdens speuren in de webshop van Dutch Home Label. Zij verkopen bijvoorbeeld veel verschillende moderne hanglampen, vloerlampen en meubels. Neem dus gauw een kijkje in de webshop! Wie nog niet helemaal overtuigd is kan ook tussen de vele andere woonstijlen neuzen die worden aangeboden. Wie weet zit daar iets leuks voor u tussen?! Desalniettemin raad ik altijd aan: kies voor ‘het’ interieur dat naadloos met uw wensen overeenkomt, zodat uw lach meteen tevoorschijn komt zodra u uw woonkamer binnenloopt. Alleen zo voelt u zich thuis en zult u ontspannen en genieten.

Dit artikel is tot stand gekomen door GreenAds