Henk van de Heuvel van Onderwijsgemeenschap Venlo e.o. meldde dat erop zijn scholen 46 nationaliteiten studeren. Vaak kinderen die zijn gevlucht uit brandhaarden. Volgens Henk Janssen van Bouwens van der Boijecollege moet straks elk kind minstens een keer het educatief centrum van het wereldpaviljoen bezocht hebben. Een uitstapje naar het Wereldpaviljoen maakt de lesstof aanschouwelijker", aldus Janssen.

 

Studenten zullen in het Wereldpaviljoen stage gaan lopen, gebruik kunnen maken van het high tech virtueel communicatiecentrum  en er komen scholings- en trainingsactiviteiten voor onder andere internationale studenten.  Bovendien zullen studenten van Fontys Hogescholen leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs die het Wereldpaviljoen bezoeken begeleiden en coachen. Het Wereldpaviljoen gaat een speciale Nieuwsbrief uitgeven voor het onderwijs.

Het Wereldpaviljoen is een initiatief van de mondiale groepen in Noord-Limburg en COS Limburg met steun van de regio Venlo en de provincie Limburg. Het is de bedoeling dat dit paviljoen gebouwd wordt op Venlo GreenPark, de plaats waar in 2012 de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaatsvindt.  In het paviljoen komen onder andere inleefateliers waarin kinderen en jongeren in een attractieve en prikkelende omgeving van een nagebouwd derde wereldland kennis kunnen maken met andere culturen.  Naast educatie richt het Wereldpaviljoen zich ook op recreatie waardoor Noord-Limburg er met het Wereldpaviljoen na de Floriade 2012 een toeristische attractie rijker is.

 

http://www.wereldpaviljoen.com

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer