Partnerbericht

Met deze tips ga je voorbereid en duurzaam aan de slag met schilderen op nummer

Schilderen op nummer is al jarenlang een bekend fenomeen onder de creatievelingen. Met deze creatieve bezigheid ontpop je je tot een ware kunstenaar! Bovendien is schilderen goed voor de mentale gezondheid. Het principe is eenvoudig: de nummers op de tekening verwijzen naar een bepaalde kleur. Door alle vakken in te vullen met de gewenste kleur, ontstaat er een prachtig kunstwerk. Deze kunstwerken zijn in verschillende categorieën beschikbaar, van steden en landschappen tot aan schilderen op nummer dieren assortiment.

Een goede voorbereiding staat voor alles

Het is belangrijk om te werken in een lichte omgeving, zodat je de lijnen van de vakken goed kunt zien.

Sommige vakken zijn,  door details, erg klein. Hoe meer details, des te kleiner het oppervlakte meestal wordt. Kan je het nog niet zien? Naast een lichte ruimte kan een lamp of een vergrootglas ook helpen!

Wanneer je de juiste werkplek hebt gevonden, is het zaak om alle benodigdheden klaar te zetten. Leg allereerst een placemat of krant onder het schilderij om verfspetters op de tafel te voorkomen. Leg daarnaast alle spullen voor het schilderen klaar, zoals water en een stuk keukenrol (om de kwasten te reinigen) en de verf(kwasten). Ook kan je een tandenstoker neerleggen. Sommige vakken zijn namelijk zo klein dat een tandenstoker uitkomst kan bieden voor enkele details. Denk ook eens aan een duurzame verf om mee te werken.

Werk gestructureerd

Wanneer je van donker naar licht verft, krijg je sneller een idee hoe het schilderij er uit gaat zien. Dit komt, omdat de contouren in de tekening zo sneller zichtbaar worden. Daarnaast is het meest efficiënt om per kleur te schilderen en om van boven naar onder te werken. Op deze manier loopt de verf niet uit en voorkom je ongelukken. Ook zal de verf minder snel gaan uitdrogen wanneer je per kleur verft.

 

Maak de verfkwasten tussendoor goed schoon
Het is belangrijk om de verfkwasten continu schoon te maken, totdat er geen verf meer uitkomt. Doop de kwasten geregeld in het bekertje met water. Met een stukje keukenrol kan je de kwasten helemaal schoonmaken, zodat je aan de volgende kleurcategorie kunt beginnen. Het geeft niet als je kwast voor gebruik nog een beetje vochtig is.

 

Maak gedoseerd gebruik van de verf
Doop tijdens het verven alleen de punt van de verfkwast in de verf.  Op deze manier kan je heel nauwkeurig binnen de lijnen kleuren. Ook gebruik  je op deze manier minder verf. Tot slot is het ook nog eens beter voor je kwast, aangezien deze minder snel uitdroogt en/of de haren van de kwast hard worden. Sluit na het verven alle verfpotjes goed af, waardoor je de volgende keer weer direct aan de slag kan.

Werk oneffenheden eenvoudig weg
Wanneer je het schilderij uit de verpakking haalt, kunnen er kreukels in zitten. Deze kan je eenvoudig wegstrijken, zodat je zonder oneffenheden aan de slag kan gaan!

Heb je per ongeluk een verkeerd vakje ingekleurd?  Als eerste kan je proberen dit weg te halen met je nagels. Lukt dit niet? Gebruik dan een klein beetje nagellakremover. Maar kijk uit, teveel remover kan het schilderij aantasten!