De stichting Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief dat erop gericht is een brug te slaan tussen het uitgaande publiek in Nederland en kleinschalige duurzame projecten. Nacht van de Fooi biedt ontwikkelingsorganisaties van 13 oktober tot 1 december de kans om hun duurzame projecten aan te melden. Onder het motto ‘Keep the change, Change the world’ gaat in deze elfde editie van de Nacht van de Fooi de fooi van deelnemende horecagelegenheden naar de hieruit geselecteerde projecten. Kleinschalige en duurzame projecten die actief zijn in een ontwikkelingsland, maken kans op het geld dat op zaterdag 30 mei 2015 tijdens de Nacht van de Fooi opgehaald gaat worden. U heeft tot 1 december de kans om project in te dienen via secretaris@nachtvandefooi.nl.

De Nacht van de Fooi heeft ook vorig jaar groot succes gekend. In veertien steden is op 17 mei 2014 maar liefst €73.261,06 opgehaald. Hierdoor zijn vijf kleinschalige projecten gericht op ontwikkelingssamenwerking volledig gefinancierd. De vijf projecten waren: Coop-Africa, EducAlDed, Kinderen van Uganda, Mirre en Niños de Guatemala. De opbrengst van Nacht van de Fooi bleek deze editie zo groot te zijn, dat er zelfs een zesde project, LiveBuild, kon worden gefinancierd.

Wat is Nacht van de Fooi?
De Nacht van de Fooi is een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief met als insteek: uitgaan ten behoeven van ontwikkelingssamenwerking. Deelnemende horecagelegenheden uit verschillende steden doneren die dag en nacht hun fooi aan een aantal kleinschalige, duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Die projecten worden uit vele aanvragen gekozen door de stichting Nacht van de Fooi in samenwerking met Impulsis. Het opgehaalde bedrag wordt verdubbeld door Impulsis, ondersteuner van particuliere initiatieven van Edukans, ICCO en Kerk in Actie.

Voor meer informatie over onder andere de eisen waaraan een project moet voldoen, de deelnemende steden, hoe horecagelegenheden zich kunnen aanmelden en hoe je als student een rol kunt spelen bij de Nacht van de Fooi kan de website www.nachtvandefooi.nl worden geraadpleegd. Daarnaast is de Nacht van de Fooi ook te volgen via Facebook en Twitter.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer