Partnerbericht

Meld uw project aan voor de Nacht van de Fooi 2015

De Nacht van de Fooi heeft ook vorig jaar groot succes gekend. In veertien steden is op 17 mei 2014 maar liefst €73.261,06 opgehaald. Hierdoor zijn vijf kleinschalige projecten gericht op ontwikkelingssamenwerking volledig gefinancierd. De vijf projecten waren: Coop-Africa, EducAlDed, Kinderen van Uganda, Mirre en Niños de Guatemala. De opbrengst van Nacht van de Fooi bleek deze editie zo groot te zijn, dat er zelfs een zesde project, LiveBuild, kon worden gefinancierd.

Wat is Nacht van de Fooi?
De Nacht van de Fooi is een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief met als insteek: uitgaan ten behoeven van ontwikkelingssamenwerking. Deelnemende horecagelegenheden uit verschillende steden doneren die dag en nacht hun fooi aan een aantal kleinschalige, duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Die projecten worden uit vele aanvragen gekozen door de stichting Nacht van de Fooi in samenwerking met Impulsis. Het opgehaalde bedrag wordt verdubbeld door Impulsis, ondersteuner van particuliere initiatieven van Edukans, ICCO en Kerk in Actie.

Voor meer informatie over onder andere de eisen waaraan een project moet voldoen, de deelnemende steden, hoe horecagelegenheden zich kunnen aanmelden en hoe je als student een rol kunt spelen bij de Nacht van de Fooi kan de website www.nachtvandefooi.nl worden geraadpleegd. Daarnaast is de Nacht van de Fooi ook te volgen via Facebook en Twitter.