NIMD_Logo_150In het internetonderzoek 21minuten.nl, dat  is gepresenteerd in het kader van de Week van de Democratie, gaven 100.000 mensen hun mening over de Nederlandse democratie en het functioneren van de staat.

 

Hoewel een kleine meerderheid (52%) vindt dat democratie in alle landen zou moeten worden ingevoerd, is slechts 16% van mening dat militair ingrijpen tegen dictatoriale regimes is gerechtvaardigd.

 

Directeur Roel von Meijenfeldt van het Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie (NIMD) vindt het onderzoek een belangrijke indicatie dat de meerderheid van de bevolking de noodzaak om democratie wereldwijd te bevorderen. "De peiling geeft niet aan waarom de mensen dit vinden, maar ik geloof stellig dat het te maken heeft met de overtuiging dat een democratischer wereld bijdraagt aan minder geweld, aan meer stabiliteit, sociaal-economische ontwikkeling en vermindering van armoede."

 

Het NIMD is een organisatie van Nederlandse politieke partijen voor politieke partijen in jonge democratieën. Het NIMD ondersteunt gezamenlijke initiatieven van partijen ter verbetering van het democratisch stelsel in hun land. Daarnaast helpt NIMD partijen afzonderlijk bij het opbouwen van hun organisatie. NIMD werkt samen met 150 politieke partijen in 17 landen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Oost-Europa.

 

Zie www.21minuten.nl voor het volledige rapport.

 

De peiling 21minuten.nl is een onafhankelijk initiatief van McKinsey, Motivaction, de Publieke Omroep en diverse Nederlandse media en is onderdeel van Stichting de Publieke Zaak.

NIMD – www.nimd.org

 

multi

Netherlands Institute for Multiparty Democracy

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer