Partnerbericht

Meer impact maken op de SDGs met jouw organisatie?

Wil jij meer impact maken op de SDGs met jouw organisatie, maar weet jij niet precies hoe? Schrijf je dan als opdrachtgever in bij het SDG Traineeship!

Het SDG Traineeship is een landelijk programma dat handvatten biedt aan zowel jongeren als bedrijven, maatschappelijke organisaties en de publieke sector om zich-verder-te ontwikkelen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en ondernemerschap.

In dit 15 weken durende parttime traject committeert een multidisciplinair team van gemotiveerdestudenten/young professionals (HBO/WO, 18-
27 jaar) zich voor 1 dag per week om een concrete SDG-case van één opdrachtgever aan te pakken. Dit project moet direct ten goede komen aan de
opdrachtgevende organisatie. De organisatie bedenkt en formuleert dan ook zelf de projectomschrijving en de gewenste deliverables.

Onze duurzaamheidsconsultants bieden de SDG Trainees tijdens het project wekelijkse ondersteuningen regelmatig trainingen en lezingen, zodat deze in staat zijn het project succesvol uit te voeren. Zokrijgen organisaties de kans duurzame doelen te realiseren en écht SDG-impact te maken. Tegelijkertijdkrijgen jongeren de kans zich te ontwikkelen tot een volwaardig SDG Professional!

Inmiddels hebben wij al tientallen organisaties geholpen: overheidsinstanties, gemeentes, maatschappelijke organisaties, start-ups, zorginstellingen, maar ook multinationals zoals DSM, Chrysal en Spadel. Lees hier meer over alle projecten.

Voor de 6e editie zoeken wij weer bedrijven en organisaties die als opdrachtgever willen fungeren. Dit geeft jullie de mogelijkheid een team trainees te ontvangen om zo een concrete case op de SDG’s te laten uitwerken. Onze duurzaamheidsconsultants begeleiden de SDG Trainees intensief. De opdrachtgever hoeft enkel een opdracht te formuleren en tijdens het traject 1 uur per week beschikbaar te zijn voor de trainee

De deadline voor aanmelden is 30 juni 2023, de editie start 4 september