Partnerbericht

Maatschappelijk crowdfunden neemt een vlucht

Iedereen investeerder in een betere buurt

De enorme groei van crowdfunding als financieringsvorm heeft belangrijke gevolgen voor onze maatschappij. Het houdt in dat iedereen met een goed idee en de juiste supporters een maatschappelijk project voor een mooiere stad, wijk of buurt op kan zetten dat gefinancierd wordt door betrokken mensen uit de omgeving. Anderzijds kan iedereen, ongeacht de grootte van de portemonnee, investeren in deze initiatieven. Gelukkig vertaalt zich dat ook op een positieve manier; van de 3500 gecrowdfunde projecten waren er maarliefst 1247 maatschappelijk geëngageerd.

Starters4Communities in top 12 beste crowdfundprojecten

Een van de beste crowdfundprojecten van Nederland is Starters4Communities. CrowdfundingHub, het Europese kenniscentrum op het gebied van crowdfunding, zette de sociale onderneming in het lijstje van de 12 meest bijzondere crowdfundinitiatieven van 2015. “Starters4Communities heeft serial crowdfunding goed begrepen met 9 gecrowdfunde programma’s dit jaar [2015]. Door op elke locatie waar ze een training op willen zetten eerst een crowdfunding-campagne te starten, zorgen ze er voor dat het lokale team erg betrokken is en wordt een netwerk van ambassadeurs geactiveerd,” aldus CrowdfundingHub (Frankwatching).

Crowdfunden voor jezelf én voor de buurt

Sinds 2013 biedt Starters4Communities starters op de arbeidsmarkt praktijkgerichte trainingsprogramma’s in sociaal ondernemen en bewoners-gestuurde stadsontwikkeling. Dit jaar draaien er 14 programma’s verspreid over Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Den Haag en de Achterhoek. Elk programma leren deelnemers succesvol te crowdfunden en halen ze tussen de 15.000 en 20.000 euro op. Hiermee start het programma waarin ze door middel van workshops en trainingen hun kennis, vaardigheden en netwerk omtrent sociaal ondernemerschap een enorme boost geven. Tegelijkertijd helpen ze mooie buurtinitiatieven met een ondernemende hulpvraag verder.

Meer weten?
Vul dit formulier in voor meer informatie over het Starters4Communities programma's bij jou in de buurt. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor meer informatie ga je naar starters4communities.nl of stuur je een mailtje naar ramiro@starters4communities.nl.

Bronnen:
Douw en Koren 2015

Frankwatching