Partnerbericht

Maak een duurzame keuze en (ver)koop je tassen online!

Heb je een zwak voor mooie tassen of wellicht een kleine tas verslaving? Toch kun je maar één tas per dag dragen en is het onmogelijk om al je tassen dezelfde liefde te geven. In het teken van duurzaamheid is het kopen van tweedehands tassen een zeer goede keus. Zorg ervoor dat je enkel spullen koopt die je plezier geven en die je veel draagt. Draag je een tas niet meer? Verkoop het item dan online en maak er iemand anders blij mee. Zo geef je de tas een tweede leven en eindigt het niet op een vuilnisbelt. Wil jij graag je tassen online verkopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder!

Waarom het online (ver)kopen van tassen een goed idee is

Verdien wat extra geld
Als je een tas niet meer draagt, kun je het natuurlijk in de vuilnisbak gooien. Maar waarom zou je het niet aan iemand verkopen en er wat extra geld aan verdienen? Kijk naar eventuele beschadigingen en gebruikssporen en bedenk een passende prijs. Heb je een designer schoudertas dames die je wilt verkopen? Dan is de kans groot dat je de tas voor een hogere prijs kunt verkopen dan de aankoopprijs. Dit zijn namelijk echte investeringsitems!

Duurzaamheid
De kledingindustrie en fast-fashion zijn grote vervuilers van het milieu. Zorg er daarom voor dat je enkel items aanschaft die je veel draagt. Draag je een item niet meer, gooi het dan niet zomaar weg. Wanneer een tas bijna zo goed als nieuw is of nauwelijks beschadigingen heeft, kun je het mooi een tweede leven geven. Onthoud dat je niet altijd nieuwe dingen nodig hebt en ga voor tweedehands items!

Een opgeruimde kast zorgt voor een opgeruimde geest
Een kast vol tassen kan je overweldigd laten voelen. Zo kan het lastig zijn om iedere dag een keuze te maken voor een passende handtas, rugzak of schoudertas. Een opgeruimde kast kan voor een opgeruimde geest zorgen. Wanneer je enkel items overhoudt waar je gek op bent en bij elke outfit passen, maak je je leven een stuk gemakkelijker!

Zo verkoop je je tas zelf online!

1. Kies een passend verkoopplatform
Online kleding en accessoires verkopen wordt steeds populairder. Hierdoor bestaan er tegenwoordig veel verschillende verkoopplatforms waar je als particulier gemakkelijk je eigen kleding kan verkopen. Bepaal je doelgroep en zoek daarbij een passend platform. Kijk ook naar de betaalregeling en voorwaarden van de site of app. Sommige platforms vragen een percentage van je verkoopbedrag. In de meeste gevallen kan de site hiermee de veiligheid van de betaling garanderen, wat zeker handig is!

2. Bepaal de verkoopprijs
Bij het bepalen van de verkoopprijs van de tas is het belangrijk om te checken wat de aankoopprijs was. Daarnaast is het verstandig om te kijken wat concurrenten voor dezelfde tas vragen. Bekijk actuele trends, zo kun je de prijs wellicht verhogen. Heeft de tas beschadigingen of gebruikssporen? Verlaag dan de prijs. Staat je tas al een tijdje online zonder verkocht te worden? Dan is het tijd om de prijs wat te verlagen.

3. Zorg voor een duidelijke en aantrekkelijke advertentie
Zorg ervoor dat de advertentie voor je tas aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Zorg voor mooie en duidelijke foto’s waarop de tas goed te zien is. Maak foto’s van belangrijke details en met verschillende lichtinvallen. Beschrijf de tas duidelijk en in correcte taal. Zorg ervoor dat je alle details en gegevens opgeeft, zoals de kleur, merk, verschillende compartimenten en eventuele gebruikssporen.