Deze toetsingsconferentie vindt één keer per vijf jaar plaats, dit keer in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Tijdens de conferentie worden gemaakte afspraken over nucleaire ontwapening getoetst en worden nieuwe afspraken gemaakt. Alle landen ter wereld zijn partij bij het Non-Proliferatie Verdrag, behalve India, Pakistan en Israël. Noord-Korea heeft zich in 2003 terug getrokken uit het verdrag.

 

In grote lijnen zegt het NPV dat:

1) landen met kernwapens zich moeten ontwapenen

2) landen zonder kernwapens geen kernwapens mogen ontwikkelen

3) dat elk land recht heeft op vreedzaam gebruik van kernenergie. 

 

Vanuit IKV Pax Christi zijn we aanwezig bij de conferentie om samen met zo’n 3000 andere lobbyisten en activisten tijdens de Review Conference te lobbyen voor een goede uitkomst. We presenteren factsheets, organiseren workshops en gaan gesprekken aan met de verschillende delegaties, waaronder natuurlijk ook de Nederlandse. 

 

Welmoed, international campaigner bij IKV Pax Christi, houdt een blog bij over haar ervaringen in New York: http://nonukes.vkblog.nl/. 

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer