Partnerbericht

Live Below The Line Challenge, meld je nu aan!

De kloof tussen arm en rijk is enorm. De rijkste 1% verdienen meer dan de rest van de 99% van de wereldbevolking bij elkaar. Ervaar de kloof zelf en doe mee aan deze challenge!

Nederland is een welvarend land, armoede zoals de mensen in Afrika die kennen, kennen we hier niet. Maar ook ons eigen land leven mensen onder de armoedegrens.

Lijkt het je interessant om zelf eens te ervaren hoe het is om op de armoedegrens te leven?

Vanuit Oxfam Novib doen we nu een actie. De ‘Live Below The Line Challenge’. Met deze actie gaat het er om dat u zelf kunt ervaren hoe het is om van een basisbedrag van € 1,75 te leven. Dit is de hoogte van de armoedegrens. Het is de bedoeling dat u gedurende een week niet meer dan het genoemde bedrag besteedt aan eten, per persoon, per dag.

Met de ‘challenge’ hopen we bewustwording te creëren over de ongelijkheid die heerst in de wereld.

Zoals gezegd groeit de ongelijkheid in de wereld nog steeds. Daarom hopen we dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden voor onze actie, en zelf eens willen ervaren hoe het is om van weinig geld rond te moeten komen.

Meedoen met een hele groep vrienden of met je hele familie mag natuurlijk ook. Hoe leuk is het om de uitdaging gezamenlijk aan te gaan en elkaar te stimuleren! Eenieder kan meedoen door zich met een individueel e-mailadres op geven.

Opgeven kan tot en met 21 oktober! De actie is direct aansluitend, zoals gezegd ‘een week lang’.

Lijkt het je leuk de uitdaging aan te gaan, meld je dan nu aan!
https://collaction.org/Projects/Details/45