Partnerbericht

Leningen én trainingen voor ondernemers in opkomende landen

Wij van Lendahand geloven we dat een krachtig MKB de motor is van een gezonde economie. En een belangrijk wapen in de bestrijding van armoede wereldwijd. Daarom halen we in Nederland door middel van crowdfunding geld op dat we kunnen uitlenen aan MKB-ondernemers in opkomende economieën. Ondernemers die te groot zijn voor microfinanciering, en te klein voor een bancaire lening. Mesokrediet noemen we dat.  Maar we geloven ook dat kredieten alleen niet genoeg zijn. We willen meer achterlaten dan euro’s.

Leningen én trainingen
Om duurzame banengroei te bereiken en armoede te bestrijden, speelt kennis een cruciale rol. Kennis van goede (financiële) bedrijfsvoering, marketing, productontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Die kennis ontbreekt bij veel ondernemers. Daarom geven we naast leningen ook ondernemerstrainingen. Dat doen we via de Lendahand Foundation. Een nieuwe stichting, met een ANBI-status.

Resultaat tot nu toe
In maart 2014 hebben we de Lendahand Foundation al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dankzij een mooie donatie van Impulsis hebben we in 2014 en begin 2015 al 4 trainingen kunnen realiseren voor in totaal 117 ondernemers op de Filipijnen. En op 26 mei van dit jaar hebben we ook de eerste ondernemerstraining gefaciliteerd in Ghana. Ruim 50 ondernemers leerden op de Nederlandse Ambassade in Accra de kneepjes van het boekhouden en financieel management. Een zeer succesvolle dag volgens de deelnemers en ook de Ghanese media waren er positief over.

En nu verder!
We hebben grote plannen voor de Lendahand Foundation in 2015. Doel is om dit jaar nog 11 trainingen te organiseren: 7 op de Filipijnen, 2 in Ghana en 2 in Colombia. Wil je onze stichting steunen? Dat kan! Als donateur, vrijwilliger of samenwerkingspartner. Zie je nog andere manieren om ons te steunen? Alle suggesties zijn welkom! Neem contact op met Danny den Hartog of stel je vragen via Twitter.