Kent u Dulamsuren nog? We schreven afgelopen september over haar, hier op Oneworld. Zij was de eerste Mongoolse ondernemer die een lening ontving via sociale crowdfunder Lendahand.com (bekijk de video). Uiteraard was Dulamsuren een van de deelnemers aan deze eerste Mongoolse ondernemerstraining. Met de lening die zij gekregen heeft, kon ze meer kunstleer inkopen en de productie van haar gewilde laarzen verhogen. Met de vaardigheden die Dulamsuren heeft opgedaan tijdens de training is ze een stapje dichter bij haar droom: het openen van een eigen werkplaats.

De talenschool van Minjin
Een andere deelnemer was Minjin, uit Ulaanbatar. Acht jaar geleden opende zij de deuren van haar talenschool met een focus op het leren van Engels aan zowel kinderen als volwassenen. Minjin heeft twee vaste werknemers in dienst die les geven en twee parttimers die cursussen geven in toerisme, fotografie en computer services. Vorig jaar heeft Minjin via het Lendahand platform een lening van € 2.200 gekregen. Met dit geld kan ze haar klaslokalen opnieuw inrichten en nieuwe apparatuur aanschaffen. Hierdoor kan ze het leerproces verbeteren, meer studenten én docenten aannemen. Meer banen dus.

Minjin is dus lerares Engels. Met een succesvol bedrijf(je). Het succes en daarmee de groei van haar onderneming gaat gepaard met financiële verantwoordelijkheid. En dat is waar de training om de hoek komt kijken. Het effectief plannen van de dagelijkse activiteiten en verstandig omgaan met uitgaven zijn cruciale vaardigheden voor ondernemers. Het doel van de training was om de deelnemers praktische vaardigheden aan te leren met betrekking tot de eigen én de bedrijfsfinanciën.

Verkoop voorspellen
Minjin over de training: "Ik ben erg blij met de mogelijkheid om deze training te volgen. Ik heb leren boekhouden en heb nu een beter overzicht over mijn financiën. Ik ben een micro ondernemer en run een talencentrum. Ik heb tijdens de training geleerd dat om een succesvol bedrijf te runnen het belangrijk is om de verkoop te kunnen voorspellen. Ik zal er naar streven om alles wat ik bij deze training geleerd heb te gebruiken bij het runnen van mijn bedrijf."

Lendahand

Lendahand

Lendahand is een sociale onderneming die mensen in Nederland de mogelijkheid biedt om te investeren in leningen aan kleine succesvolle …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer