Social Media; De Mondiale Burger als Co-creator

 

Datum:              Donderdag 15 april 2010

Tijd:                 Lecture 9.30 – 12.00 uur (koffie en thee vanaf 9.00 uur)

                         Werkatelier 12.00 – 16.00 uur (inclusief lunch)

Locatie:            Tumult, Domplein 5 te Utrecht

Gastspreker:     Sanne Roemen (www.sanneroemen.nl)

 

Op internet wordt social networking steeds belangrijker. Mensen organiseren zichzelf online in netwerken en wisselen daarin van alles uit; filmpjes, foto’s, ervaringen, kennis en opinies. De afgelopen jaren zijn allerlei social media ontstaan die een platform bieden voor deze interactie en uitwisseling (zoals bijvoorbeeld Flickr, Youtube, Facebook en Twitter). Via dergelijke social media neemt de burger steeds meer een rol als co-creator. Hij is niet alleen consument en ontvanger, maar kan ook zelf informatie zenden en waarde toevoegen. Online ontstaan steeds nieuwere mogelijkheden om uiting te geven aan maatschappelijke betrokkenheid. Wat is de achtergrond van het ‘fenomeen’ van social networking? En watbetekenen social media voor het betrekken van mensen bij mondiale vraagstukken?

 

Deze vragen staan centraal tijdens de vierde lecture van de Context MasterClass. Gastspreker Sanne Roemen heeft ruime ervaring en expertise op dit gebied. Zij zal inzicht geven in de maatschappelijke achtergronden van social networking en toelichten op welke manier social media een rol kunnen spelen in het activeren van mensen, voorbij traditionele vormen van fondsenwerving, voor een betere wereld.

 

Context, international cooperation nodigt je van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen. na de lecture vindt het werkatelier plaats. Hier kun je in een kleine groep actief aan de slag met het thema en is er ruimte om uitdagingen uit je eigen werkpraktijk in te brengen.

 

Aanmelden

De lecture en het werkatelier zijn vrij toegankelijk. Wel verzoeken we je om je van te voren aan te melden. Dat kan online, door hier te klikken. Mocht je vragen hebben over deze bijeenkomst of het aanmelden, dan kun je contact met ons opnemen via

info@contextmasterclass.nl. Op de webpage www.contextmasterclass.nl vind je aanvullende informatie over de bijeenkomst en links naar interessant leesmateriaal, zoals de webwijs wiki.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer