Wereldwijd kunnen middelbare scholen zich vanaf morgen weer opgeven voor deze Global Debate Spring Campaign. De Global Debate Spring Campaign 2011 sluit op 15 april a.s. Na afloop van de publieke debatten maken deelnemende schoolteams een journalistieke weergave van hun schooldebatten aan de hand van artikelen, foto’s en filmpjes. Ze plaatsen dit op www.theglobaldebates.org. Aan de Global Debates is ook een prijs verbonden. Dit jaar reizen de winnende schoolteams in de zomervakantie gratis naar Turkije om mee te doen aan het Youth Forum 2011, een twee weekse internationale uitwisseling tussen 300 jonge debaters wereldwijd. Youth Forum 2011 staat ook in het teken van migratie.

Het centrale uitgangspunt binnen de Global Debates is dat jongeren en hun scholen zelf het initiatief nemen om in hun stad of wijk publieke debatten te organiseren. IDEA en de United Nation Foundation bieden de jongeren hiervoor wel desgewenst online coaching aan. Bijvoorbeeld over hoe ze een publiek debat organiseren, wie nodig je daarvoor uit, hoe zet je een debat op? Ook verzorgen beide organisaties inhoudelijke achtergrond op de Global Debate International Migration portal.

Vanuit het motto Think Global Act Local willen IDEA NL en de United Nation Foundation jongeren internationaal stimuleren om kritisch na te denken en te debatteren over internationale processen die direct van invloed zijn op het leven van alledag. Global Debate draagt bij aan een debatcultuur op school en binnen de samenleving waarin jongeren zich durven uitspreken en naar elkaar leren luisteren.

IDEA en de United Nation Foundation hechten grote waarde aan het bevorderen van debatteren op scholen en in wijken wereldwijd over internationale onderwerpen die jongeren in hun dagelijks leven raken. Zoals migratie. Door jongeren vroeg te trainen kritisch na te denken over ingewikkeldel, internationale problemen, er een standpunt in te nemen en te luisteren naar andere standpunten, willen de organisaties bijdragen aan een democatische internationale samenleving waarin burgers met elkaar in gesprek kunnen en durven gaan.

www.theglobaldebates.org
www.idebate.org

www.debatepedia.idebate.org/en/index.php/Global_Debates_International_Migration_Portal

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer