Partnerbericht

Lang op reis: praktische zaken

Als je van plan bent om lange tijd op reis te gaan of te gaan backpacken, is het verstandig om deze praktische zaken te regelen. Door bijvoorbeeld abonnementen stop te zetten, voorkom je dat je tijdens je reis te veel geld betaalt voor zaken waar je niet eens van profiteert! Lees snel onderstaande tips ter voorbereiding van een lange reis.

Welke vaccinaties heb je nodig?

Er is een kans dat je een infectie of ziekte oploopt tijdens je reis naar het buitenland. Een vaccinatie kan het risico verlagen. Voordat je op reis gaat is het dus belangrijk om uit te zoeken welke vaccinaties worden aangeraden of verplicht zijn. Soms moet je een vaccinatie enkele weken van te voren laten zetten, dus kijk op tijd welke je nodig hebt zodat je niet te laat bent. Reisprik.nl geeft een duidelijk overzicht van de vaccinaties die je nodig hebt per bestemming. Naast vaccinaties is het soms ook nodig om van te voren een visum te regelen. 

 

Regel je verzekeringen

Als je op reis gaat is het handig om te weten in hoeverre jouw zorgverzekeraar medische zorg in het buitenland vergoedt. Je hoopt natuurlijk dat je er geen aanspraak op hoeft te maken, maar het is belangrijk om deze punten uit te zoeken. Iedere Nederlander heeft een basisverzekering. Deze zorgverzekering dekt spoedeisende zorgkosten overal ter wereld. Dit gaat om zorg die niet kan wachten tot je weer terug bent in Nederland, zoals bijvoorbeeld vervoer per ambulance of een opname in het ziekenhuis. Deze zorgverzekering dekt alleen de kosten tot aan de Nederlandse tarieven. De kosten die daar boven komen, kunnen vergoed worden vanuit je reisverzekering of een aanvullende verzekering. Kies de beste zorgverzekering online uit zodat jij weet dat je tijdens je reis goed verzekerd bent. 

 

Abonnementen stopzetten

Lang reizen kost geld. Misschien ga je onderweg wat werken, misschien heb je lang gespaard en ga je het ervan nemen. Hoe dan ook, de kans is groot dat je jouw vaste lasten thuis zo laag mogelijk wilt houden, zodat je zo lang mogelijk 

kunt reizen. Veel van je abonnementen kun je stopzetten of opzeggen. Zo is het bij veel telefoonmaatschappijen mogelijk om je abonnement voor een aantal maanden te pauzeren, zodat je niet onnodig betaalt voor jouw abonnement als je niet in Europa verblijft. Ook bij sommige sportscholen kun je jouw abonnement pauzeren. Wees er anders op tijd bij met opzeggen, zodat je niet nog moet betalen tijdens de eerste maand op reis. Tijdschriften of kranten zeg je het liefst op om te voorkomen dat er een grote hoop met post op je te wachten ligt als je weer thuiskomt. Natuurlijk kun je ook een adreswijziging doorgeven zodat een vriend of vriendin kan profiteren van jouw abonnement.