Het grootste deel van de dag werd gevuld met een presentatie van René Huijgens van Stichting Lusulu die vertelde over de huidige situatie van het onderwijs in Zimbabwe. Mede door steun van buitenlandse NGO’s is die sterk verbeterd sinds de economische crisis van twee jaar geleden. De daarop volgende discussie was erg verhelderend over de wijze waarop de verschillende groepen in Nederland hun partners in Zimbabwe steunen. De discussie daarover was fel maar constructief tijdens de platformbijeenkomst en zal straks kunnen worden voortgezet op de forumpagina van de website.

Paul Bakker van stichting Afrika een Dorp  presenteerde de nieuwe website van het platform en riep alle aangesloten organisaties op om zich te registreren zodat ze gebruik kunnen maken van het forum en stukken kunnen plaatsen op de website. Daarna vond er een korte discussie plaats over hoe we in de toekomst gaan samenwerken. De website van het Platform krijgt hierin een belangrijke rol. Met name via discussies op het voor de leden toegankelijke discussieforum. Hierin kunnen zowel zakelijke (zoals verzending containers) als inhoudelijke discussies gevoerd worden. Een van de eerste acties zal een voorstel voor een gezamenlijke brief zijn naar Kamerleden zijn over de noodzaak om Zimbabwe te zullen ondersteunen.

De bijeenkomst was een prachtige plek om verder te netwerken en elkaar te organiseren. De volgende landelijke bijeenkomst wordt op zaterdag 28 januari 2012 gehouden in Apeldoorn. Ze wordt georganiseerd door  Els Govers, Dik Bol, Gonneke Campen en Monique la Crois.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer