Het JongOS netwerk is bedoeld voor iedereen die zich jong voelt en werkzaam is binnen de ontwikkelingssamenwerkingswereld. Het netwerk bestaat op dit moment uit 800 young proffesionals die werkzaam bij meer dan 75 verschillende ontwikkelingsorganisaties. Tot nu toe was het netwerk vooral bekend van de digitale nieuwsbrief en de JongOS borrels.

De JongOS website is mede ontwikkeld door de 1%CLUB (www.1procentclub.nl). De website is volledig user-generated, dat wil zeggen voor en door de Jong-OS-ers. Iedereen krijgt zelf een actieve rol heeft binnen de website. Men kan nieuws, blogs, vacatures en agendapunten plaatsen en men kan een discussie starten of een groep creëren rond een bepaald onderwerp of een bepaald land of regio. Door deze, volledig Web 2.0, manier van informatie uitwisseling ontstaat er een online netwerk van een groep jonge mensen die werkzaam zijn binnen de Ontwikkelingssamenwerking sector. Er kan direct en pragmatisch gecommuniceerd worden over diverse onderwerpen en men kan eenvoudig collega’s vinden binnen de sector die met vergelijkbare onderwerpen bezig zijn. Kortom, Jong, innovatief en progressief!

De officiële lancering van de website zal plaatsvinden op donderdag 27 november tijdens de JongOS borrel op het Amsterdam India Festival plaatsvinden. Tijdens het officiële programma, wat duurt van 17.30 tot 19.30 uur, zal men worden rondgeleid door gastvrouw Laxmi Narayan Tripathi. Deze rondleiding voert je door de tentoonstelling ”India Innings” over hedendaagse kunst en experimentele film uit India. Een een tentoonstelling met kunstwerken van kunstenaar en curator Bos Krihnamachari en een filmprogramma dat is samengesteld door Shai Heredia, directeur van het internationale festival voor experimentele film. Locatie zal zijn het Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34 in Amsterdam.

Aanmelden bij het JongOS netwerk kan op www.jongos.nl
Aanmelden voor de JongOS borrel kan via jongosnetwerk@gmail.com

1procent

1%CLUB

1%CLUB is  het crowdfunding platform dat mensen met slimme ideeën in ontwikkelingslanden verbindt met mensen, geld en kennis over de hele …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer