Partnerbericht

Laatste auto’s met sterke benzinemotors

Aan innovatie wordt bijna altijd wat gedaan en natuurlijk helemaal wanneer we het hebben over de auto industrie. Zo is er een prototype gemaakt, door Nederlandse wetenschappers, die volledig op zonne-energie rijdt. Dit is de eerste auto die lange afstanden kan rijden puur op zonne-energie. De auto kan ongeveer 725 kilometer per keer rijden.

Elektrische auto’s op zonne-energie

Natuurlijk zijn elektrische auto’s al een tijdje verkrijgbaar, maar deze moeten altijd opgeladen worden met stroom. De palen waar je ze aan kan opladen zijn niet altijd aanwezig en als ze er zijn, zijn ze vaak al bezet. Toch moet de auto wel opgeladen worden omdat hij anders niet verder komt. De accu van een elektrische auto is niet oneindig. Het bedrijf Lightyear heeft hier nu dus een oplossing voor gevonden. Allereerst is de accu in staat om dus 725 kilometer te kunnen rijden. Dat is meer dan een gemiddelde elektrische auto. Ook kan de auto dus opgeladen worden zonder stroomtoevoer. De auto kan zo’n 20.000 kilometer rijden op jaarbasis door de accu die opgeladen wordt door de zonne-energie. Gelukkig heeft de auto nog wel een mogelijkheid om opgeladen te worden zonder zon. Dit gebeurt alsnog door middel van een stekker.

Specificaties

De auto van Lightyear kan dus zo’n 725 kilometer achter elkaar rijden met een volle accu. Met alleen stroom is dit zo’n 400 kilometer wat opgeladen kan worden in een nacht. De auto komt vooruit omdat hij vier verschillende motoren heeft. Hij heeft dus niet een grote motor, maar vier verschillende motoren die zich in de wielen van de auto bevinden. Volgens het bedrijf heeft dit onder andere als voordeel dat de auto een lager gewicht heeft, maar ook een besturing die verbeterd is. De auto kan, wanneer hij volledig opgeladen is, binnen 10 seconden een snelheid halen van ongeveer 100 kilometer per uur. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van bepaalde factoren als drukte en locatie. Wanneer de auto opgeladen wordt zonder zonne-energie, haalt hij ongeveer 400 kilometer. Wanneer de auto compleet opgeladen wordt, ligt het bereik van de auto tussen de 500 en 800 kilometer. Dat is natuurlijk ook weer afhankelijk van verschillende factoren als weer en locatie.

Autoverzekering

Of je nou een elektrische auto hebt, een elektrische auto op zonne-energie of een auto op brandstof, een autoverzekering is natuurlijk altijd noodzakelijk. Het is dan wel belangrijk dat je een auto verzekering kiest die past bij jouw situatie. Via Autoverzekering.nl kun je jouw autoverzekering vergelijken met elkaar en uiteindelijk afsluiten. Op die manier vind je heel gemakkelijk de best passende -en goedkoopste autoverzekering.