Partnerbericht

Laat je licht schijnen dit najaar, maar dan wel duurzaam

 

De meteorologische herfst is weer aangebroken. Dat betekent natuurlijk dat de dagen langzaam aan weer korter worden en we ’s avonds eerder de lampen aanzetten. Best knus natuurlijk, maar het kost wel meer energie. Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om er voor te zorgen dat jouw licht dit najaar helder én duurzaam schijnt.

Kies voor duurzame verlichting
Je kunt natuurlijk gezellig kaarsjes branden, maar dat je daarnaast ook verlichting nodig hebt is onvermijdelijk. Door te kiezen voor de juiste verlichting kun je alsnog een duurzame keuze maken. De meest duurzame verlichting die er op dit moment bestaat is LED verlichting. Met de meest zuinige LED lamp verbruik je namelijk tot 90% minder energie in vergelijking met een ouderwetse gloeilamp. Bovendien gaat een LED lamp ook nog eens veel langer mee. LED verlichting is daardoor niet alleen energiezuinig en duurzaam, maar ook nog eens milieuvriendelijk en voordelig. LED verlichting kun je in allerlei soorten en sterktes krijgen, van gewone lampen tot LED spotjes.

Doe het licht uit
Vooral in gezinswoningen branden er nogal eens wat lampen die net zo goed uit kunnen zijn.  Door het licht niet onnodig aan te laten kun je flink wat energie besparen. En ben je er nou helemaal klaar mee om je gezinsleden er continu aan te herinneren dat ze het licht uit moeten doen? Dan is een bewegingssensor die het licht automatisch activeert wanneer je een ruimte binnen gaat, en die het licht weer uitschakelt wanneer er geen beweging meer is, een uitkomst. Voor de tuinverlichting kun je gebruik maken van een tijdschakelaar, zodat je nooit kan vergeten het licht uit te schakelen.

Maak gebruik van natuurlijk licht
Soms vergeten we met al onze technische snufjes wel eens dat de natuur ons zoveel te bieden heeft. Ook als het over licht gaat valt er vaak veel te winnen, door gebruik te maken van het natuurlijke daglicht. Denk bijvoorbeeld eens aan het plaatsen van een dakraam, maar ook aan zoiets simpels als licht doorlatende gordijnen, die je natuurlijk wel open moet doen.