Een groot Poëziefestival in Colombia lijkt een vrijplaats van gedachten, maar wat als het festival geen geld meer krijgt omdat het stelling neemt tegen het repressieve overheidsbeleid? In hoeverre moeten organisatoren van festivals en dichters zich conformeren aan de wensen van de politiek om te voorkomen dat er helemaal geen festival meer komt? Hoe gaan kunstenaars om met de toenemende intolerantie tegenover kunst door religieus fundamentalisme en nationalisme? Kunnen nieuwe films uit Costa Rica nog opboksen tegen de producties uit Amerika en Europa, of is dat een (te?) grote uitdaging? Hoe gaat een Zimbabwaanse schrijver om met de toenemende censuur en kan hij zich wel vrij uitspreken op het internet?

Reserveer nu kaarten!

Surf naar de website van winternachten en reserveer kaarten zodat je op 16 januari workshops van een aantal schrijvers, filmmakers en critici uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika kan volgen!

meer over Claiming Artistic Freedom
reserveer nu kaarten!

hivos_400px

Hivos

Wij zijn Hivos, een internationale organisatie die zoekt naar nieuwe oplossingen voor hardnekkige wereldproblemen. Met slimme projecten …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer