Nederland heeft het geluk te beschikken over een van de beste drinkwaters ter wereld: je proeft nauwelijks het verschil met bronwater, het is minstens even gezond en vele malen beter voor het milieu. Het hoeft niet verpakt en getransporteerd te worden en je houdt geen afval over. Dit zorgt voor honderden malen minder CO2 uitstoot.

Desondanks wordt er in veel horecagelegenheden bronwater geschonken, en voor de twee vrienden Tom Niekamp en Tetsuro Miyazaki, oprichters van KRNWTR is de maat vol. Samen hebben zij het idee ontwikkeld om een app te creëren waarbij de kraanwatervriendelijke en kraanwateronvriendelijke restaurants in kaart gebracht kunnen worden, met als doel het bestellen van kraanwater een duurzaam en bewust imago te geven! Tom en Tetsuro hebben de ambitie om 22 maart a.s., op WereldWaterdag, de KRNWTR-app te lanceren.

De KRNWTR app zal de eerste app zijn die via user generated content inzichtelijk maakt in welke horecazaken je wel of geen kraanwater kunt bestellen. Je kunt zoeken naar restaurants die kraanwater schenken en geeft zelf aan in welke restaurants je kraanwater hebt gekregen en in welke niet.

Hierbij zijn er 3 opties:

  • Ja / Groen: Gratis of tegen een acceptabele vergoeding.
  • Ja, maar met enige tegenzin / Oranje: Het heeft veel moeite gekost of tegen een hoge prijs.
  • Nee / Rood: Geen kraanwater gekregen. Optie om aan te geven of dit een reden is om (voorlopig) niet meer terug te komen.

Wil jij bijdragen aan deze app om hem gratis beschikbaar te stellen en het bereik te vergroten? Steun de app en zet kraanwater op de kaart!

Wat kun je doen? Om Tom en Tetsuro te helpen, surf dan naar crowdfunding platform oneplanetcrowd.nl en lees meer over de mogelijkheden. Al vanaf €2,50 kun jij helpen deze app mede mogelijk te maken!  Nog 6 dagen, nog maar € 2050 te gaan!

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer