Een van hen was Leny Dekker. Leny kennen wij als een zeer gedreven persoon die aan de wieg heeft gestaan van de stedenband Haarlem-Mutare. Met veel enthousiasme heeft ze zich de afgelopen jaren ingezet om op basisscholen in Haarlem het onderwijsproject "Een reis naar Mutare" met verhalen en presentaties tot een succes te maken. We kennen haar als een inspirerende vrijwilliger die een grote bijdrage heeft geleverd aan de bekendheid van de stedenband Haarlem-Mutare en zodoende de derde wereld dichterbij heeft gebracht.

 

Zij deed dit naast veel andere activiteiten zoals het mede oprichten en jarenlang runnen van de Wereldwinkel in Haarlem en activiteiten voor de antiapartheidsbeweging toen Zuid-Afrika nog door een blank minderheidsregime werd bestuurd. Als lid van het Derde Wereldplatform heeft ze mede vorm gegeven aan het mondiaal beleid zoals dat in Haarlem wordt uitgevoerd.

 

De stedenband is verheugd dat ze met de benoeming tot Lid van de Orde van Oranje Nassau een erkenning heeft gekregen voor haar grote verdiensten een vorm van waardering die zeer verdiend is.

 

Dik Bol, coördinator stedenband Haarlem-Mutare

Haarlem 25 april 2008

www.haarlem-mutare.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer