Tot de mogelijkheden behoren: het produceren van kwaliteitskoffie en verder een gedeelte van de keten productie – verwerking – verkoop naar zich toe te trekken (verticale diversificatie) of het verbouwen van andere gewassen ter vervanging van (een gedeelte van) de koffie (horizontale diversificatie). Gebieden waarin koffie verbouwd wordt, beschikken vaak over vruchtbare grond, voldoende water en een gelijkmatig klimaat. Dat maakt dat deze gebieden veelal ook geschikt zijn voor fruitbomen of groenten. Er kan ook gedacht worden aan een combinatie van koffie met andere gewassen, zodat boeren minder afhankelijk worden van de markt

Studie koffiediversificatie KIT Rural Change

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Advertentie

OneWorld-online_banner-600×500 + waaier