Partnerbericht

Kipster: kippen houden is een eitje

Kipster droomt van vrolijke legkippen in iedere stadswijk. Om die droom werkelijkheid te maken, verzorgt Kipster alles wat hiervoor nodig is. Van exclusieve diervriendelijke design hokken, tot medische zorg, een handleiding en krachtvoer. 

AFVALVERWERKING IS VOEDSELPRODUCTIE
Gezinnen, verenigingen, scholen, horeca en instelling kunnen hun afvalberg verkleinen door etensresten aan kippen te voeren. Wat we gemiddeld per persoon weggooien, is genoeg voor een kip om van te leven. Maar ondertussen kopen we eieren in de supermarkt en gaan we met de kinderen op naar de kinderboerderij. Dat moet anders vinden we bij Kipster. 

GOED VOOR MENS, DIER EN MILIEU
Kipster wil dat mensen en dieren zich goed voelen. Er gaat weinig boven een zelf geraapt eitje en van kippen om je heen word je vrolijk. Als je een beetje goed voor ze zorgt, worden zijn ook vrolijk van jou. Kipster werkt aan het verduurzamen van de voedselketen door deze drastisch in te korten en van afval voedsel te maken. Een mooi extra voordeel is dat daardoor ook de uitstoot van CO2 vermindert en bevordert Kipster de bewustwording rond de herkomst van ons eten. 

CROWDFUNDING EN PRODUCTIE IN VOLLE GANG
Kipster start in maart 2014 met het leveren van de eerste Kipsters. De productie van de duurzame Kipsterhokken en een crowdfunding campagne op OnePlanetCrowd zijn nu gestart. Het idee van Kipster is bekroond als ‘Het Groenste Idee Haarlemmermeer.’ 

OVER DE MENSEN ACHTER KIPSTER 
Kipster is een initiatief van drie ervaren duurzame ondernemers: Maurits Groen, duurzaam ondernemer en nummer 3 in de duurzame 100 van Trouw in 2013, Olivier Wegloop, mede oprichter van Boomerang en van Axioma Groen, een communicatiebureau voor een betere wereld en Ruud Zanders, opgegroeid tussen de kippen, lector Gezonde Pluimveehouderij, eigenaar van Pluimhuis voor duurzame eieren- en pluimveevleesconcepten.

Bekijk hier de crowdfundingcampagne van Kipster.