Partnerbericht

Kinderboek ‘De eerste reis’

Het tweede kinderboek van Nina Koevoets gaat over vier kleine vogeltjes die hun eerste vlieglessen krijgen, samen op reis gaan en dan ervaren dat samenwerken beter is dan ruziemaken. Met aanwijzingen voor o.a. ouders om verder te praten met kinderen over omgang met conflicten.

Iedere lente moeten kleine vogeltjes leren vliegen. In de herfst maakt de hele familie een lange reis naar het Zuiden. Twee broertjes en twee zusjes bereiden zich voor op die reis met de vlieglessen van hun lerares. Wanneer ze De grote reis gaan maken krijgen de twee broers ruzie. Een van de zusjes lost het op. De vier vogeltjes zijn allemaal heel verschillend van elkaar maar omdat ze samen met hun familie een lange reis moeten maken, zullen ze met deze verschillen moeten leren omgaan.

Tjeety wil de beste en de snelste zijn en denkt niet echt aan anderen, terwijl Kiriki niet erg snel is en zich onzeker voelt. Het boek laat het belang van samenwerking zien en hoe je met behulp van wat bemiddeling elkaar weer kunt begrijpen. In het verhaald kun je vier conflict stijlen ontdekken in het gedrag van de vogeltjes, zoals uitgelegd in het nawoord. Er worden hierin ook enkele reflectievragen voorgesteld, om de leerervaring nog meer te versterken.

Het boek is bedoeld voor kinderen van ca. 5 tot 10 jaar, ook geschikt om voor te lezen. Voorproefje.
28 blz. met artistieke illustraties. Prijs 15 euro plus 3 euro verzendkosten.

Verkrijgbaar bij de webshop van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid.