Partnerbericht

Kiezen voor een duurzame Beton Cire vloer

Je hebt een nieuwe woning gekocht en er moet een hoop aan de woning geklust worden. Alles stucen, verven en ook nog een nieuwe keuken er in? Misschien wil je ook wel een compleet andere look in de woning door de vloeren te vervangen, want een oude houten vloer is niet echt meer hip tegenwoordig. Daarnaast ben je op zoek naar een vloer die duurzaam is en een leven lang mee kan gaan. Zo kun je kiezen voor houten vloer of een natuurstenen vloer. Daarbij is het wel belangrijk dat er gekeken wordt naar de afkomst van de materialen en dat deze niet te milieubelastend zijn gewonnen. Ook een betonlook of beter genoemd Beton Cire vloer is een duurzame keuze die tegelijk ook erg stijlvol is. Zo past een Beton Cire vloer perfect in een industriële woonkamer of een badkamer met donkere tinten. Maar wat is een Beton Cire vloer en wat zijn de voordelen hiervan?

Wat is Beton Cire?

Beton Cire is een product wat uit Frankrijk komt en bestaat uit een mengsel van cement, water, kunsthars en een kleurpigment naar keuze om de kleur te krijgen die jij graag wilt in de woning. Beton Cire is vaak moeilijk van echt beton te onderscheiden in zowel kleur als afwerking.

Voordelen van Beton Cire

Beton Cire is een materiaal wat vele voordelen met zich meebrengt. Naast dat de vloer een erg stoere uitstraling heeft in tegenstelling tot vele andere soorten vloeren is een Beton Cire vloer ook erg duurzaam. Beton Cire vloeren zijn volledig naadloos en vochtwerend waardoor vuil, vocht en bacteriën geen kans hebben om zich vast te klampen aan de vloer. Daarnaast zorgt het product in combinatie met de applicatie daarvan voor een vloer wat erg sterk is en tientallen jaren mee kan. Een Beton Cire vloer is in allerlei kleuren beschikbaar, vaak wel in de grijs tinten. In samenspraak met de experts van Coatingvloer kun jij een kleur uitkiezen die bij de inrichting van de kamer past. Of dit nu een industriële woonkamer is of een kleurrijke badkamer. Er is altijd een kleur vloer die bij jouw inrichting past.

Een Beton Cire vloer is ook voor het aanbrengen erg gemakkelijk. Zo hecht Beton Cire zich aan bijna alle ondergronden die je maar kunt bedenken. Zo kun je het laten gieten over bestaand tegelwerk en is het niet nodig om de gehele vloer eerst los te halen en af te voeren, nog een duurzaam pluspunt!

Beton Cire niet alleen te gebruiken als vloer

Waar veel mensen Beton Cire gebruiken om een mooie vloer mee te leggen is het ook uitermate geschikt om een muur mee te bedekken. Een van de eigenschappen van Beton Cire is dat het watervast is. Dit betekent dat het geen water opneemt of doorlaat. Een Beton Cire wandafwerking is dan ook mogelijk als badkamer of keuken muur. Het geeft de ruimte een stijlvolle afwerking, gaat lang mee en is gemakkelijk schoon te maken, voor het geval er met eten geknoeid wordt tijdens het koken.

Aanbrengen van een Beton Cire is echt vakwerk

Het aanbrengen van een Beton Cire muur of vloer is echt vakwerk en moet met de hand gedaan worden. Het vinden van experts om een Coatingvloer te leggen levert je over de jaren zoveel plezier op wanneer je een mooie Beton Cire vloer hebt liggen. Daarnaast is het goed om je van tevoren in te lezen in de mogelijkheden. Coatingvloer staat paraat om al de vragen te beantwoorden of advies te geven over vloeren, onderhoud en coatings.

Dit artikel is tot stand gekomen door GreenAds.