Oud-premier Ruud Lubbers, een van de adviseurs van het rapport, zei dat de Nederlandse regering in het bondgenootschappelijk overleg het voorstel kan doen de Amerikaanse kernwapens terug te geven. Verder vond hij dat de Tweede Kamer zich uit zou moeten spreken om het VN  Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), dat onderzoek doet naar massavernietingswapens, meer status te geven.  Het IAEA won in 2005 de Nobelprijs voor de Vrede. Via een constructie Veilgheidsraad Plus voor nucleaire ontwapening kan het IAEA betere controles afdwingen.

De aanwezige Kamerleden, Krista van Velzen (SP), Harm Evert Waalkens (PvdA), Mariko Peters (GroenLinks) en Raymond Knops (CDA) zeiden dat ze zich in zullen zetten om steun te zoeken voor een onafhankelijk internationaal onderzoek naar alle aspecten van wereldwijde afschaffing van alle kernwapens.

Ko Colijn zei dat radicale afschaffing van alle kernwapens realistischer dan ooit is. Het verbod op chemische wapens is ook onverwacht sneller gerealiseerd.

Het appel voor een kernwapenvrije wereld kan getekend worden op www.nonukes.nl

www.nonukes.nl

www.ikvpaxchristi.nl

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer