Van 22-28 september zijn de belangrijkste spelers uit de Keniaanse startup scene in Amsterdam voor de Impact Expedition Nairobi – Amsterdam.  De expeditie is nauw verbonden met de Amsterdam Capital Week en heeft tot doel een duurzame relatie te bouwen tussen de startup scenes van Nairobi en Amsterdam.   

De delegatie telt 12 vertegenwoordigers uit alle hoeken van het ecosysteem voor sociaal ondernemerschap in Nairobi. Zoals Sam Gichuru, de oprichter van NaiLab, een van de succesvolste accelerators van Nairobi; Rodgers Muhadi, die met zijn startup Paykind mobile payment technologie gebruikt om de distributie van hulpgoederen te verbeteren; en investeerder Johnni Kjelsgaard. Hij stimuleert met zijn bedrijf GrowthAfrica startups in Kenya via investeringen, incubator-programma’s en advies.  

Tijdens de expeditie ontmoeten zij investeerders en maken zij kennis met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven. Hun eigen expertise delen ze tijdens het event Kenya on the Rise op 25 september in AMLAB.   

“De startups uit Nairobi zijn niet alleen een groeimotor voor de Keniaanse economie, maar hebben ook veel internationale potentie. De producten en diensten die zij ontwikkelen kunnen over de hele wereld worden uitgerold. De kennis en contacten die de delegatie opdoet tijdens deze expeditie gaan een positief effect hebben op ons hele ecosysteem hier in Nairobi”, aldus Eunice Mutindi van NaiLab.  

De expeditie wordt georganiseerd door Crosswise Works en Professional Rebel, in opdracht van de RVO en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer