Dit jaar vindt alweer de tiende editie van Nacht van de Fooi plaats! Op zaterdag 17 mei staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. In de steden Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen en Zwolle doen zij mee onder het motto: ‘Keep the Change, Change the World’.
 
 
De stichting Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief dat erop gericht is een brug te slaan tussen het uitgaanspubliek in Nederland en kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Het groeide uit van een lokaal initiatief in Groningen tot een landelijk evenement in nu veertien steden. Dit jaar zetten ongeveer 90 studenten zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een groot succes te maken. Nacht van de Fooi wordt ondersteund door Impulsis, loket voor ontwikkelingssamenwerking, dat het eindbedrag aan opgehaalde fooi net als voorgaande jaren zal verdubbelen.
In de deelnemende steden worden voor het uitgaande publiek diverse evenementen georganiseerd en zullen vele horecagelegenheden in het teken staan van Nacht van de Fooi. Groningen heeft als vanouds een podium staan bij de Markt en in Wageningen wordt de dag en nacht georganiseerd in samenwerking met de Week van de Amateurkunst.
 
 
De opbrengst van 2014 gaat naar vijf door Nacht van de Fooi geselecteerde kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden. De eerste is de stichting Kinderen van Uganda. Zij zorgen door middel van het aanleggen van ‘schoolfarms’ voor een beter voedingspatroon bij kinderen. CooP-Africa deelt ook mee in de opbrengst: zij verbeteren de mobiliteit van Keniaanse boeren door het verstrekken van een fiets op krediet. Zo krijgen deze boeren betere toegang tot de markt en beschikken zij over diverse inkomsten. Stichting Niños de Guatemala (NDG) besteedt het geld aan het opzetten van capaciteitsopbouw, professionele ontwikkeling en training van de werknemers van twee door NDG opgerichte scholen. Stichting Mirre repareert met de opbrengst buiten gebruik geraakte waterpompen in tien dorpen in Burkina Faso. Tot slot faciliteert stichting EducAIDed trainingen voor schoolpersoneel in Zuid-Afrika zodat de kwaliteit van het onderwijs verbetert en groei kan worden bewerkstelligd.
 
Kijk voor meer informatie op www.nachtvandefooi.nl. Nacht van de Fooi is ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer