Partnerbericht

Kabinet, kap je met het oude denken? Duurzaam doen is het nieuwe normaal in 2021!

De manager van het SDG House, Jetteke van der Schatte Olivier stelt zich verkiesbaar als Minister van de nieuwe Economie. Stem op Jetteke en kies voor een nieuwe economie!

https://www.ministervandenieuweeconomie.nl/kandidaten/jetteke-van-der-schatte-olivier/

Bron: www.youtube.com
 

Als toekomstige minister van de nieuwe economie gaat Jetteke zich vol inzetten om de transitie naar een nieuwe economie te starten.

Jetteke weet als geen ander dat we allemaal na een jaar zoals 2021 snakken naar hoop en perspectief op een positieve toekomst. Het coronavirus grijpt om zich heen en stelt ons allemaal op de proef, maar Jetteke ziet juist nu ook kansen om een andere weg in te slaan, de weg naar een nieuwe economie.

Overheden over de hele wereld steken enorm veel geld in het draaiende houden van hun economie, maar dat is oude economie. Juist nu zouden overheden zich in moeten zetten om te transformeren naar een nieuwe economie, die duurzaam en inclusief is. De Nederlandse overheid heeft tot nu toe amper geïnvesteerd in een groene economie. Jetteke roept het kabinet op om lef te tonen: Maak gebruik van deze kans en kies voor het herstellen van de economie met een duurzame insteek.

Zij stelt voor

  • Pak een onderbelicht probleem van de Corona crisis aan: De vervuiling veroorzaakt door niet-medische wegwerpmaskers. Het kabinet zou vol in moeten zetten op het gebruik van biologische, wasbare mondkapjes, en het gebruik van wegwerpmaskers ontmoedigen of zelfs verbieden.
  • Het kabinet moet nu gebruik maken van de coronahulp fondsen om de transitie naar een nieuwe en duurzame economie te starten.
  • Het nieuwe kabinet het roer omgooien en vol inzetten op een duurzaam regeerakkoord, met een focus op brede welvaart en welzijn.

Nu is het moment om een duurzame toekomst voor ons allemaal te creëren, waarin niemand achter wordt gelaten!