Gisteravond was de prijsuitreiking van de online competitie: ‘Het Duurzaamste Studentenhuis’. De winnaar was duidelijk: de bewoners van Juliana’s hebben hun uiterste best gedaan en zijn daarvoor beloond! Wat ze met het geld willen doen? Ze willen kijken of ze een zonnepaneel kunnen leasen zodat ze hun eigen energie kunnen opwekken. Daarnaast willen ze kleine duurzame aanpassingen doen zoals het vervangen van de huidige verlichting door LED-lampen. Zelf gaven ze al aan ‘een duurzamere wereld begint bij jezelf’.

Tijdens de competitie – die liep van 6 januari tot 6 februari – voeren deelnemende studentenhuizen duurzame acties uit. De deelnemers uploadden de resultaten ervan op www.duurzaamstestudentenhuis.nl. Een jury en bezoekers van de website bepaalden samen welke studentenhuizen in de prijzen vielen.

Gisteravond was de prijsuitreiking. De winnaar was duidelijk: de bewoners van Juliana’s hebben hun uiterste best gedaan en zijn daarvoor beloond! De winnaars van de tweede en derde prijs zijn Duurzamelaan 9 uit Utrecht (€750,-) en Greenhouse (€500,-) uit Rotterdam. Onder het genot van een biologisch gebrouwen biertje hebben de bezoekers en de studenten nagepraat.

Partners
De campagne is een initiatief van Upact, met steun van Hivos, ASN Bank, Studenten voor Morgen, De Leckere, Strix Lease en Your Bricks. Upact zet zich in voor duurzame vrede. Zij inspireert jongeren om bij te dragen aan het voorkomen en oplossen van conflicten in de wereld. Hivos is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die strijdt tegen armoede, onderdrukking en discriminatie. ASN Bank streeft naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. Studenten voor Morgen is het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. De Leckere is een onafhankelijke Nederlandse biologische speciaal bierbrouwerij en Strix Lease is een vooruitstrevende leasemaatschappij op het gebied van elektrisch rijden. Your Bricks is een programma voor jongeren die iets willen doen voor een duurzame wereld.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer