Partnerbericht

Jouw duurzame producten of ideeën online

Als iéts de afgelopen tijd reden heeft gegeven voor een eigen website dan zijn het de Corona maatregelen wel. Deze hebben namelijk gezorgd voor een enorme toename van bezoek aan het www. Gecombineerd met dat duurzaamheid inmiddels een onmisbare plek in onze samenleving heeft, is dit het moment om jouw duurzame aanbod online te zetten. Of misschien heb je al een website en kan deze wel een remake gebruiken?

Toename online activiteit

Het internetverkeer is door Corona de afgelopen jaren explosief gestegen. We surfen veel meer door online shoppen en natuurlijk door het thuiswerken, videobellen en online volgen van opleidingen en cursussen. Ook de doelgroepen die eerder achter bleven in het internetgebruik, zoals de ouderen, vinden steeds meer hun weg online.

Volgens cijfers van het CBS piekte de kwartaalgroei van online verkopen in 2020 met een groei van bijna 40 procent. In de eerste drie maanden van van 2021 gaven Nederlanders maar liefst 64 procent meer uit bij Europese webshops dan een jaar eerder. Voor Nederlandse webshops zagen we zelfs een stijging van 85 procent in de totale verkoop.

Groene websites, shops en blogs

Naast de algemene toename van online activiteit is er ook nog steeds een groeiende vraag naar ‘groene’ websites. Er wordt steeds vaker geklikt op duurzame initiatieven en gezocht naar bijvoorbeeld biologische voeding, plasticvrije-, diervriendelijke cosmetica en natuurlijke, milieuvriendelijke producten. Ook blijkt uit onderzoek van het CBS dat sinds de Corona crisis Nederlanders massaal online zijn voor gezondheid en lifestyle onderwerpen.

De omzet uit verkoop van Nederlandse webwinkels groeit jaarlijks maar is de afgelopen jaren veel hoger dan normaal. Dit komt waarschijnlijk door de lockdowns waarin mobiliteit beperkt wordt en veel fysieke winkels gesloten zijn. De verwachting is dat online shoppen een blijvende trend is. Deze beweging biedt een grote kans voor groene websites, webshops of blogs.

Het belang van een goede webdesigner

Er zijn veel aanbieders van kant-en-klare websites of modules die beloven dat je in een paar muisklikken een website kunt maken. Dit is een erg optimistische gedachte ende vraag is in hoeverre je dat moet willen. Het gaat hierbij vaak om standaard templates die niet bepaald onderscheidend zijn. Ook zijn er meestal weinig mogelijkheden om te personaliseren. En in het woud van het aanbod groene websites wil je natuurlijk wel opvallen!

Daarbij is het niet alleen belangrijk dat de website er goed uit ziet. Het design van ervan moet ondersteunend zijn aan jouw verhaal en voldoen aan gebruiksvriendelijke maatstaven. En niet minst belangrijk; een website moet converteren. Oftewel, hoe richt je jouw website zo in dat bezoekers ook daadwerkelijk overgaan tot actie. Zoals het inschrijven voor een cursus, opvragen van een offerte of het kopen van een product. Dit is waar een webdesigner een belangrijke meerwaarde heeft.

De beste webdesigners op één plek

Ook al kun je met een webdesigner uit alle delen van het land aan de slag, soms is het handig om er eentje in de buurt te hebben. Trustoo is een website waar de beste webdesigners op één plek te vinden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld specifiek op zoek gaan naar webdesigners uit Amsterdam. Het gaat hier om betrouwbare en geverifieerde bedrijven waarvan je makkelijk prijzen kunt vergelijken en een gratis prijsopgave kunt opvragen. Zo heb je altijd een webdesigner in de buurt die past bij jouw groene website én budget.