Partnerbericht

Jonge professionals maken Rotterdam tot dé Impact City!

Rotterdam – Het Starters4Communities-programma vormt voor jonge professionals een fantastische start van een inspirerende carrière. Twintig ambitieuze, betrokken en creatieve deelnemers gaan 5 maanden aan de slag om bewonersinitiatieven te versterken. De deelnemers volgen intensieve workshops in sociaal ondernemen en brengen uiteindelijk de opgedane kennis direct in de praktijk.

Het traject bestaat uit iets meer dan 20 wekelijkse bijeenkomsten en workshops over diverse onderwerpen, zoals; crowdfunding, innoveren, theory of change, businessmodellen, pitchen, marketing, sales, fondsen aanvragen, evaluatie strategieën en nog veel meer! Naast de deze workshops werk je actief aan je persoonlijke ontwikkeling en word je gecoacht door S4C. Aan het eind van het traject hebben de deelnemers een sterke start gemaakt om als sociaal ondernemer of ondernemend professional aan de slag te gaan.

Deelnemers variëren van maatschappelijk betrokken eindejaars studenten of afgestudeerden hbo en wo, die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, meer werkervaring willen opdoen of sociaal willen ondernemen. Van de 578 deelnemers die al deelnamen aan de programma’s vond maar liefst 58% al voor afloop van het traject werk op niveau, en begon 28% voor zichzelf. 

Met het programma van Starters4Communities ontwikkelen starters (sociaal) ondernemende vaardigheden die aansluiten op de ontwikkelingen binnen de huidige arbeidsmarkt! S4C geeft starters de vaardigheden om tot relevante oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken te komen. Het gaat om samenwerken, innoveren, netwerken, inspireren, ontwerpen, experimenteren, implementeren en evalueren. Deze nieuwe vaardigheden en tools worden gelijk in de praktijk gebracht om bewonersinitiatieven te helpen een professionaliseringsslag te maken. Dit alles gebeurt in multidisciplinaire teams, waarin deelnemers uit verschillende werkvelden de krachten bundelen om een steentje bij te dragen aan de samenleving.

Het eerstvolgende trainingsprogramma in Rotterdam start op 8 september. Geïnteresseerden nodigen wij uit om de info-avond van 11 juli, 22 augustus of 31 augustus bij te wonen in de Impact Hub Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst krijg je alle ins- en outs over dit programma en kun je al even de sfeer proeven. Meer informatie is te vinden op de website. Heb je al een vraag? Dan kun je e-mailen naar één van de coördinatoren: kimberlij@starters4communities.nl, of paul@starters4communities.nl.  In augustus en september beginnen er ook Starters4Communities-programma's in Tilburg, Den Haag, Nijmegen, Amsterdam en Utrecht.