Het Starters4Communities programma vormt voor jonge professionals een fantastische start van een inspirerende carrière. Samen met 20 ambitieuze, betrokken en creatieve deelnemers ga jij 5 maanden aan de slag om bewonersinitiatieven te versterken. Je volgt intensieve workshops in sociaal ondernemen en brengt de opgedane kennis direct in de praktijk.

Met Starters4Communities ontwikkel jij “21st century skills” – ondernemende vaardigheden die er op de huidige arbeidsmarkt (wel) toe doen! Wij geven jou de design tools om tot relevante oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken te komen. Je leert samenwerken, innoveren, netwerken, inspireren, ontwerpen, experimenteren, implementeren en evalueren. Deze nieuwe vaardigheden en tools pas je gelijk toe om jullie bewonersinitiatief te helpen een professionaliseringsslag te maken.

Wat bieden wij jou?

Het programma bestaat uit iets meer dan 20 wekelijkse bijeenkomsten en workshops over diverse onderwerpen, zoals; crowdfunding, vraaggericht werken, business modellen, pitchen, marketing, sales, fondsen aanvragen, evaluatie strategieën en nog veel meer! Aan het eind heb jij een sterke start gemaakt om als sociaal ondernemer of ondernemend professional aan de slag te gaan, met;

  • Een unieke ervaring!
  • Kennis, vaardigheden en ervaring met het faciliteren van bewonersinitiatieven en sociaal ondernemen.
  • Een sterker CV met relevante werkervaring.
  • Een sterk professionele netwerk.
  • Meer zelfkennis! Tijdens het programma besteden we ook veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling; wie ben je, waar liggen jouw passie en talenten, waar wil je heen? Zelfkennis is de motor van een inspirerende carrière waar jij gelukkig van wordt.

Wat ga je doen?

Als deelnemer werk je samen met ondernemende bewoners aan bottom-up wijkinitiatieven. Je doet dit in teamverband met nog twee tot drie andere jonge professionals. Je besteedt ongeveer 16 uur per week aan het programma, waarvan je elke week op donderdag een training van een expert uit het veld krijgt aangeboden. De overige 8 uur werk je samen met je projectteam aan het bewonersinitiatief.

Voor wie is Starters4Communities?

  • Afgestudeerden mbo4 (met hbo werk- en denkniveau), eindjaarstudenten of afgestudeerden hbo en wo;
  • die op zoek naar een nieuwe uitdaging en meer werkervaring willen opdoen of voor zichzelf willen beginnen;
  • maatschappelijk betrokken zijn;
  • een ondernemende houding hebben en bereid zijn om uit hun comfortzone te stappen;
  • en geïnteresseerd zijn in nieuwe vormen van (sociaal)ondernemerschap.

Meedoen of meer weten?

Het eerstvolgende programma start op 21 mei in de Schilderswijk in Den Haag. Op 12 mei organiseren we een informatieavond waarop we je alle ins- en outs over dit programma vertellen. Mail voor meer informatie of aanmelden voor de informatieavond naar Daisy van der Kraan (coördinator Starters4Communities Den Haag): daisy@starters4communities.nl of bel 06 – 2461 3060. Zie ook de website: www.starters4communities.nl.

In augustus en september beginnen er tevens Starters4Communities programma’s in de Achterhoek, Utrecht, Amsterdam en Den Bosch. Voor meer informatie, ga naar http://www.starters4communities.nl/geef-je-op/

Starters4community

Starters4communities

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer