Partnerbericht

Joanna Weston schrijft het lied ‘We All Belong’ voor Peace Brigades International

 

‘We All Belong’ is een lied geschreven door Joanna Weston over de uitdagingen voor vrouwen die opkomen voor hun rechten, maar vooral ook over de kracht van deze vrouwelijke mensenrechtenverdedigers.

 

Op 5 mei 2013 zal Joanna Weston, ambassadeur van Peace Brigades International, afdeling Nederland ‘We all Belong’ voor het eerst aan het publiek ten gehore brengen tijdens verschillende Bevrijdingsfestivals. Vanaf eind april zal het lied beschikbaar zijn om te downloaden. Vanaf 5 mei zal het ook verkrijgbaar zijn op CD. De opbrengst van het lied komt ten goede aan het werk van Peace Brigades International.

 

Wie is Joanna Weston?

De Britse Joanna Weston is een hedendaagse folk singer-songwriter, woonachtig in Nederland. In 2010 bracht Joanna haar eerste EP “What Do I Do?”uit. In hetzelfde jaar werd ze genomineerd voor ‘Beste Vrouwelijke Solo Artist’ bij de Guildford Music Awards, een jaarlijks evenement waar lokale muzikanten geprezen worden voor hun talent en bijdrage aan de live muziek. Ook haar nieuwste release ‘Pieces of the Puzzle’ wordt zeer gewaardeerd. Ze is nu bezig met haar volgende volledige album en treedt samen met haar band op in heel Europa.

 

Waarom kiest Joanna voor PBI?

“Peace Brigades International bevordert geweldloosheid en biedt bescherming aan mensenrechtenverdedigers. Het is belangrijk om deze mensen te steunen zodat ze hun werk zonder angst of onderdrukking kunnen voortzetten. Ik sta achter het mooie werk dat PBI doet en  draag hier graag aan bij door middel van mijn muziek”, aldus Joanna Weston.

 

Waarom een lied over vrouwen?

Vrouwelijke mensenrechtenverdedigers hebben, net zoals hun mannelijke collega’s, te maken met bedreigingen, intimidatie en tegenwerking. Naast alle moeilijkheden die vrouwen gelijk aan mannen ondervinden in hun mensenrechtenwerk, staan ze voor extra uitdagingen, puur vanwege hun vrouw zijn. Ze werken vaak in een overwegend patriarchale samenleving. Ze hebben regelmatig te maken met tegenstand uit eigen familie en gemeenschap, seksuele intimidatie of verkrachting en ze worden minder serieus genomen in hun werk dan (en door) mannelijke collega’s. Sommige regeringen zien het werk van mensenrechtenorganisaties van vrouwen als onbelangrijk en niet-legitiem.

 

Peace Brigades International en Joanna Weston vragen door middel van het lied aandacht voor deze dappere vrouwen en de noodzaak van bescherming.

 

Meer informatie

-Over Peace Brigades International: zie www.peacebrigades.nl en www.peacebrigades.org

-Over Joanna Weston: www.joannaweston.com