Partnerbericht

Je woon- en slaapkamer herfstklaar in een handomdraai

Het zonnetje schijnt nog wel maar de lange avonden buiten zijn toch iets te fris. Tijd dus om naar binnen te trekken en het daar gezellig te maken. Met deze kleine veranderingen maak jij je huis in handomdraai gezellig, opgeruimd, rustgevend en helemaal herfstklaar. En uiteraard doe je dat duurzaam. Want zeker in de periode waar we nu inzitten is duurzaamheid een belangrijk onderdeel vooral in huis.

Je koester in warm naturel
Direct sfeer en warmte in je kamer krijg je met natuurlijke duurzame producten. Niet alleen geven ze een mooi beeld, het zit natuurlijk veel lekkerder als je weet dat die mooie stoel het milieu niet belast. Daarbij is rotan een ijzersterk natuurproduct, afkomstig van de rotanpalm dat ook prima buigt en daardoor heel geschikt als stoel bijvoorbeeld.

Rotanstoelen kies je voor bij de zithoek of voor in een leeg vergeten hoekje. Ze passen in elk interieur en zijn er in verschillende kleuren. Kies je voor naturel of liever zwart of wit?  Meer kleur maken doe je met een warme cosy plaid waar je lekker in weg kunt kruipen met een boek. De stoelen zijn, omdat ze niet zo massief ogen, ook ideaal voor op je slaapkamer of in de logeerkamer. Voor de gezelligheid of om je kleding op te hangen als je naar als je naar bed gaat. Wil je de stijl doortrekken, kies er dan een hang- of staande lamp bij in dezelfde stijl.

Opbergen in fraaie manden
Rommel staat bijna altijd ongezellig. Tenzij je je je rommel bij elkaar opbergt in een gezellige mand. Ook manden van duurzame materialen geven direct een fijne sfeer in huis. Daarnaast zijn manden dus echt de oplossing voor elke rommelige kamer. Met verschillende manden in je woon- slaap of werkkamer kun je alles goed en uit het zicht opbergen terwijl alles toch onder handbereik blijft. En niet onbelangrijk; het ziet er nog gezellig uit ook. Manden zijn er in groot en klein, vierkant, rechthoekig, rond, ovaal en open of met deksel? Je kunt er alle kanten mee op. Zoals in kasten zetten of er op, onder je bed maar ook gewoon in het zicht. En denk ook eens aan een zelfde soort mand met een mooie plant erin. Zo creëer je rust in huis en een fijne sfeer. Geen tijd om eindeloos te shoppen? Op Sweetlivingshop.nl vind je alles wat je nodig hebt gewoon online.

Mooie wanden
Je hoeft niet direct je hele wand te verven voor een andere look in huis. Iets nieuws aan de muur doet ook wonderen. Niet alleen prettig omdat het minder tijd kost, maar ook beter is voor het milieu. Er zijn tegenwoordig hele mooie muuritems zoals de wandcirkels met verschillende sferen en kleuren. Je zag ze deze zomer al voor buiten maar ze zijn ook leuk binnen. Creëer een strandsfeer, een safari look of zwart-wit uitstraling. Ga je liever een tikkeltje gewaagd? Dan zijn de afbeeldingen van onze grootmeesters zoals Van Gogh en Vermeer een heel gaaf idee. Ook leuk is het om in elke kamer een andere sfeer aan te brengen. Doordat de cirkels niet al te groot zijn, hang je ze trouwens ook makkelijk in de hal en zelfs in het toilet. Zo kun je eindeloos combineren en hergebruiken.

Of ga jij voor de super gave schoolplaten? Retro en daarmee dus helemaal van deze tijd. Ze zijn er in heel veel verschillende maten, kleuren en afbeeldingen. De ‘platen’ zelf zijn van canvas met houten latjes aan de boven en onderkant waardoor ze mooi hangen en direct de sfeer van het oude schoollokaal geven.