UTRECHT– 17 september 2013 – Jan Terlouw, lid van het Comité van Aanbeveling van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) zal als gastjurylid tijdens de uitreiking van de Albert Schweitzer Prijs de winnaar bekend maken en de prijs overhandigen. De uitreiking vindt dit jaar op dinsdag 12 november  plaats in het Singer Museum in Laren. 

Als jonge mensen zich iets aantrekken van de ellende in de wereld, is er hoop”, aldus Terlouw over de doelstelling en doelgroep van de Albert Schweitzer Prijs.

 

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) is verheugd over de rol die Jan Terlouw bij de uitreiking van deze bijzondere prijs op zich neemt. “Wij zijn verheugd over het feit dat Jan Terlouw Gastjurylid is bij de uitreiking van de vierde editie van de Albert Schweitzer Prijs. Dr. Terlouw is de aangewezen persoon om de jonge en ambitieuze winnaar straks met inspirerende woorden toe te spreken en deze stimuleringsprijs te overhandigen”, aldus Frans Hiddema, arts en juryvoorzitter van de Albert Schweitzer Prijs.

 

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het Nederlands Albert Schweitzer Fonds jongeren stimuleren om zich in te zetten voor ontwikkelingswerk in Afrika. Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965) startte in 1913 de bouw van zijn levenswerk: een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika). Hij wijdde zijn leven aan het helpen van de zieken en bracht zo zijn levensmotto Eerbied voor het leven in praktijk. Wat doen Nederlandse jongeren om een verschil te maken? Hebben zij een uniek ontwikkelingsinitiatief waar ze volledig voor gaan? Met andere woorden: Wat is hun eigen Lambaréné?

 

Meedoen of iemand nomineren? De voorwaarden en het deelnameformulier voor de Albert Schweitzer Prijs 2013 staan op www.nasf.nl. Het deelnameformulier moet volledig ingevuld voor 11 oktober 2013 ontvangen zijn door Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds, Postbus 8568, 3503 RN Utrecht, of via e-mail: info@nasf.nl.

 

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds steunt kleinschalige, lokale initiatieven op het gebied van gezondheidszorg in Afrika. Dit doet zij door startsubsidies in de vorm van een microgift te verstrekken aan beginnende, duurzame projecten. De levensvisie van Albert Schweitzer, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat, geldt hierbij als leidraad en inspiratiebron.

 

De Albert Schweitzer Prijs 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door het Elise Mathilde Fonds, Sumis Printmanagement en Impulsis.

 

nasf_new_logo_black9x9cm300dpi_0

Nederlands Albert Schweitzer Fonds

NASF: het Nederlands Albert Schweitzer Fonds verstrekt microgiften aan gezondheidsinitiatieven in Afrika. www.nasf.nl. Het Nederlands …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer