Partnerbericht

Is een gietvloer duurzaam en milieuvriendelijk?

Als je een nieuwe vloer in je huis wilt, zijn er tegenwoordig zeer veel opties verkrijgbaar. Het is dan ook moeilijk om een keuze te maken. Het is daarom een goed idee om rekening te houden met de huidige trends. Je komt dan al snel uit bij een van de vele gietvloeren van G-vloeren. Zo’n vloer is vandaag de dag namelijk mateloos populair in zowel huizen als bedrijfspanden en kantoren. Dit komt doordat een gietvloer tig voordelen heeft. Zo is het allereerst handig dat je deze vloer in principe zelf kunt plaatsen. Ook helpt het zeker dat een gietvloer duurzaam is, waarover je meer leest in dit artikel.

Als een vloer duurzaam is dan moet dit eigenlijk al terugkomen in de productie. Bij de gietvloer is dit dan ook zeker het geval. Zo’n vloer wordt gemaakt van PU, wat staat voor Polyurethaan. Dit materiaal kent tig voordelen en zo ook duurzaamheid. Polyurethaan is namelijk plantaardig. Dit betekent eigenlijk dat je gietvloer voor het grootste deel vervaardigd is uit natuurlijke grondstoffen. De vloer is daardoor ook nog eens biologisch afbreekbaar, al geldt dit helaas niet voor de onderlaag. Bij het plaatsen van een gietvloer heb je bovendien te maken met weinig restafval. Ook daardoor is een gietvloer van G-vloeren grotendeels duurzaam en milieuvriendelijk.

Er zijn nog meer redenen waardoor gietvloeren gezien worden als duurzaam en milieuvriendelijk. Dat de vloer slijtvast is, draagt hier namelijk ook aan bij. Een gietvloer kun je door deze eigenschap jarenlang gebruiken, wat de duurzaamheid van de vloer uiteraard verbetert. De vloer slijt door de jaren heen amper en hoef je daardoor niet snel te vervangen. Als je na een tijdje graag iets anders wilt, hoef je ook niet een andere vloer te kopen. In plaats daarvan kun je juist een nieuwe toplaag aanbrengen. Je behoudt dus je huidige gietvloer, maar geeft deze net een andere afwerking of een kleur. Dit zorgt er opnieuw voor dat de duurzaamheid van een gietvloer erg hoog is!

De gietvloer is op nog meer vlakken duurzaam en milieuvriendelijk. Je moet hierbij immers ook zeker naar het onderhoud kijken. We vallen maar met de deur in huis: een gietvloer heeft amper onderhoud nodig! Dit heeft meerdere redenen, al komt het vooral doordat zo’n vloer geen naden bevat. Het schoonmaken van een gietvloer is daardoor een fluitje van een cent, ook doordat het materiaal niet poreus is. PU is echter wel waterdicht, dit maakt het onderhoud natuurlijk nog wat makkelijker.

Je hoeft bovendien niet veel schoonmaakmiddelen te gebruiken als je een gietvloer wilt reinigen, wat ook weer bijdraagt aan de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van zo’n vloer. Je doet er daarnaast goed aan om biologische producten te gebruiken tijdens de schoonmaakbeurten. Dit is niet alleen beter voor de gietvloer, maar ook voor het milieu en de mens. Houd hier dus rekening mee als je schoonmaakmiddelen wilt kopen als je je nieuwe vloer wilt reinigen.

Een gietvloer is dus zeker duurzaam en milieuvriendelijk. Dit komt door de redenen die je hierboven hebt gelezen!